Οι τέσσερις “κόκκινες γραμμές” της ΝΔ για τη νέα δανεική σύμβαση

Μετά το δεκασέλιδο κείμενο-σοκ που πήραν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί, πληροφορίες του zoomnews.gr αναφέρουν ότι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να υπάρξουν τέσσερις κόκκινες γραμμές στις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς δεν σκοπεύει να υποχωρήσει.

Η πρώτη αφορά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έχει δε ως βασικό επιχείρημα ότι με το χαράτσι στα ακίνητα έχει ήδη επέλθει πολλαπλάσια επιβάρυνση στα ακίνητα που αν συνεχιστεί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνα φαινόμενα όχι μόνο ύφεσης αλλά και πλήρους κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων με συνέπειες και στον τραπεζικό τομέα.

Η δεύτερη κόκκινη γραμμή της ΝΔ αφορά στη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Για τον Σαμαρά η τελευταία γραμμή άμυνας θα είναι να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις κάτω από 300 ευρώ και κύριες και επικουρικές κάτω από τα 1200 ευρώ.

Η τρίτη κόκκινη γραμμή αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο. Η ΝΔ θα επιμείνει στο μέτρο της εφεδρείας ενώ έχει ήδη καταθέσει στο Λουκά Παπαδήμο πρόταση που προβλέπει αλλαγή του κανόνα μία πρόσληψη για πέντε απολύσεις σε μία πρόσληψη για δέκα απολύσεις.

Αν αυτό δεν αρκεί στη Συγγρού δείχνουν διατεθειμένοι να συζητήσουν ακόμα και πάγωμα προσλήψεων για τρία χρόνια.

Η τέταρτη κόκκινη γραμμή αφορά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού που προτείνει η τρόικα. Ο Σαμαράς έχει ήδη εξηγήσει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα βάθαινε απελπιστικά την ύφεση (από το 3,5% στο 7% του ΑΕΠ). Η άποψη της ΝΔ είναι ότι τη λύση θα τη δώσουν οι κοινωνικοί εταίροι και σε καμιά περίπτωση δεν θα συναινέσει σε νομοθετική ρύθμιση για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.

πηγη