Επιτυχία Α.Σαμαρά: Κέρδισε ψήφισμα από ΕΛΚ για Κύπρο

Σημαντική επιτυχία του Α.Σαμαρά που προώθησε (από κοινού με τον Ν.Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ) και κέρδισε από το ΕΛΚ ψήφισμα που αναγνωρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να προχωρήσει στη διερεύνηση και εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη! Το ψήφισμα εγκρίθηκε έπειτα από πρόταση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται στη Μασσαλία επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

Το ΕΛΚ αναγνωρίζει πλήρως το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου, να προχωρήσει στη διερεύνηση και εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και επισημαίνει την τεράστια σημασία που έχουν τα κοιτάσματα αυτά για την Ενεργειακή Ασφάλεια της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, στο ψήφισμά του το ΕΛΚ καταδικάζει ρητά και απερίφραστα την Τουρκία για την πολιτική των απειλών και των προκλήσεων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρώντας πως αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν τις όποιες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, και τονίζει ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων αποτελεί κίνητρο και ευκαιρία όχι μόνο για την επίλυση του Κυπριακού αλλά και για την περιφερειακή συνεργασία και ανάπτυξη.

»Το ψήφισμα για την Κύπρο εγκρίθηκε ομόφωνα από τους σύνεδρους, επιβεβαιώνοντας τη συνεπή στάση αλληλεγγύης που το ΕΛΚ τηρεί έναντι του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της στενής σχέσης που οι ηγέτες των κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς διατηρούν με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr