Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις καταθέσεις πολιτικών στην Ελβετία

Με τα πόθεν έσχες των πολιτικών να βρίσκονται προ των πυλών της δημοσιότητας, ξέσπασε «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή την πρόταση του Μ. Καρχιμάκη για το άνοιγμα των λογαριασμών των βουλευτών.

Ο Γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε οι βουλευτές να υπογράψουν εξουσιοδότηση σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπουν την πρόσβαση τους λογαριασμούς τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν καταθέσεις πολιτικών σε τράπεζες της Ελβετίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό και επανέφερε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για έλεγχο όλων των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων από το 1974 και μετά «Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και… ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες! Προφανώς, αργότερα θα ζητήσουν ανάλογα πιστοποιητικά… τιμιότητας και από τους άλλους φορολογικούς παράδεισους. Αστεία πράγματα… Αφήστε που οι απατεώνες τα έχουν σε off shore και μια τέτοια κίνηση, τελικά θα τους αθώωνε κι από πάνω… Σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που – για λόγους λαϊκισμού – ρίχνει το κύρος της Ελληνικής Βουλής, εμείς δεν συμμετέχουμε» δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης

Άμεση ήταν η απάντηση του Μιχάλη Καρχιμάκη ο οποίος κατηγόρησε με την σειρά του την ΝΔ ότι απορρίπτει την πρόταση του γιατί κάτι φοβάται «Είναι πασίδηλη η αγωνία και εμφανής ο φόβος του κ. Μιχελάκη και της ΝΔ, στην προοπτική να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία. Όποιος δεν έχει κάτι να κρύψει δεν φοβάται. Υπογράφει την εξουσιοδότηση. Δεν αντιδρά. Επιμένω: «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» σημείωσε ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο συνεχίστηκε με νέες ανακοινώσεις. Ο Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε «αστείες» τις προτάσεις του Μ. Καρχιμάκη, που όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, θέλει να αποφύγει τον έλεγχο του πόθεν έσχες. Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε εκ νέου την ΝΔ ότι προσπαθεί να αποφύγει το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr