Μετά το Στρατό τα συσσίτια καθιερώνονται και στην Αστυνομία

Τα δωρεάν συσσίτια στο Στρατό, τα οποία καθιερώθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο των παροχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αυξάνονται συνεχώς. Σύμφωνα με δειγματοληπτικές καταγραφές σε μονάδες του Στρατού όλο και περισσότεροι επαγγελματίες οπλίτες και υπαξιωματικοί συμμετέχουν σε αυτά. Περίπου το 25% – 30% στο σύνολο των μονάδων φαίνεται πως συμμετέχει στα συσσίτια, την ίδια ώρα που πηγές από το ΓΕΕΘΑ υποστηρίζουν πως «τα καζάνια αυξάνονται».

Σύμφωνα με δημοσίευμα «των Νέων» η αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο να συμπληρώσει την αρχική εισήγησή του με πρόβλεψη να πληρώνουν οι χρήστες συμβολικά το ποσό των 1,5 – 1,8 ευρώ το κάθε γεύμα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το τεράστιο πλέον κόστος.

Πρώτοι σε συμμετοχή είναι οι επαγγελματίες οπλίτες που είναι ανύπαντροι, και στη συνέχεια ακολουθούν οι ανύπαντροι μόνιμοι υπαξιωματικοί.

Φτηνά γεύματα και για τους αστυνομικούς στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα και στην αστυνομία καθιερώνονται φτηνά γεύματα όπως για παράδειγμα στο εστιατόριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας, οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΑΣ. Θα μπορούν να γευματίσουν με μόλις 3 ευρώ. Στην ίδια τιμή μπορούν να βρουν φαγητό και οι αστυνομικοί στα εστιατόρια των ΜΑΤ, καθώς και σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα. Ήδη η προσέλευση των αστυνομικών διαρκώς αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.

Δωρεάν στέγη σε όσους έχουν ανάγκη

Στο μεταξύ εγκρίθηκε και η διάθεση του 30% των διαμερισμάτων των στρατιωτικών παραθεριστικών οικισμών σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, αλλά και επαγγελματίες οπλίτες που έχουν ανάγκη. Η διάθεση θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια και ήδη έχουν εγγραφεί πολλοί, κυρίως εργένηδες. Το ενοίκιο είναι μόνο για τη συντήρηση του οικήματος, δηλαδή 30-40 ευρώ μηνιαίως.

πηγη