Συνάντηση Πετσάλνικου – Έξαρχου για καταγγελία περί καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών σε Ελβετικές Τράπεζες

Πλήρη έρευνα και σε βάθος χρόνου, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο τον οποίο επισκέφθηκε, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, για το θέμα των καταγγελιών περί καταθέσεων ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, που ξεκίνησε με τις δηλώσεις του ομογενούς βουλευτή της Ελβετίας Ιωσήφ Ζησιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Έξαρχος διαβεβαίωσε για τη βούληση των βουλευτών του κόμματός του να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, στο πλαίσιο της αρχής «φως σε όλα, φως για όλους», προκειμένου, όπως τόνισε, «να μην μείνουν σκιές πάνω απ’ τον πολιτικό κόσμο της χώρας». Θεώρησε δε ως θετική τη συγκυρία, δεδομένων των διαβουλεύσεων της ελληνικής και της ελβετικής πλευράς για την φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες.

Ήδη, όπως έχει δηλώσει ο κ. Πετσάλνικος, η Επιτροπή για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, στην οποία προϊσταται ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να της σταλεί οποιοδήποτε στοιχείο έχει προκύψει, αναφορικά με καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία, ώστε να γίνει διασταύρωση των στοιχείων.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ