Πέντε ενέργειες που συνιστούν δέσμευση επανέλαβε ο Σαμαράς στην τρόικα

O πρόεδρος της ΝΔ άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότιι δε σκοπεύει να βάλει επιπλέον υπογραφή.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά κυρίως το ανοικτό ζήτημα σχετικά με τις εγγυήσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και η πορεία για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, συζητήθηκαν στη συνάντηση της τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε στους εκπροσώπους της Τρόικας ότι έχει κάνει πέντε ενέργειες που συνιστούν πλήρη και θεσμική έκφραση και δέσμευση της ΝΔ ότι θα εφαρμόσει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ειδικότερα: 

1ον) Ότι έχει τοποθετηθεί δημοσίως από το βήμα της ελληνικής βουλής

2ον) Ότι έστειλε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου αναλύει τις θέσεις του μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο και επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις του. Η επιστολή απευθύνεται και στους ηγέτες των κομμάτων άρα και προς την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί

3ον) Ότι δεσμεύτηκε για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου στην σύσκεψη με το νέο πρωθυπουργό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

4ον) Ότι δέσμευση συνιστά και η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Παπαδήμου

5ον) Ότι στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η κατ΄ αρχήν έγκριση του προϋπολογισμού του 2012

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι οι ενέργειες αυτές είναι αρκετές και δεν σκοπεύει να βάλει επιπλέον υπογραφή.

Πηγή: Kathimerini.gr

πηγη