Γ. Παπακωνσταντίνου: Προς πώληση 4 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Τέσσερις μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ θα τεθούν προς πώληση, όπως τόνισε στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ειδικότερα ότι σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για τη γνωστή υπόθεση των λιγνιτών και στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, «θα πουληθούν 4 μονάδες της ΔΕΗ και θα υπάρξει συμφωνία ανταλλαγής ισχύος». Όπως είπε οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. 

Παράλληλα τόνισε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των θυγατρικών μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ, ενώ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της εταιρείας υπάρχουν ακόμη τρία βασικά ζητήματα: η μείωση του ποσοστού του δημοσίου, η δυνατότητα πώλησης μεριδίων στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής και η δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα ανοίξει την αγορά προς όφελος των καταναλωτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης ότι προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ ενώ στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι οι έρευνες πετρελαίου καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για το Ιόνιο και την Κρήτη.
Για τις ΑΠΕ ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να σταθεροποιηθεί το επενδυτικό περιβάλλον και σύντομα θα ανακοινωθούν αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων μέσα από τις εγγυημένες τιμές και το τέλος που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Πηγή:www.capital.gr