«Ο λαός βαρέθηκε τα πολιτικά…μοντέλα και την τηλεοπτική παρέλασή τους!»

Ο άνθρωπος που «έγραψε ιστορία», επιστρέφει στην κεντρική εξουσία, αφήνοντας πίσω του πολλά χρόνια αυτοδιοικητικής δράσης στη γενέτειρα του, το Νομό Κιλκίς, που δεν άφησε ποτέ, όπως, επίσης, δεν εγκατέλειψε ούτε για μια ημέρα, τη δουλειά του, την χειρουργική στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ. Σήμερα μιλά για όσα θέλει να αλλάξουν, απαντά σε προσωπικά ερωτήματα και χαρακτηρίζει …απειλή για την Ελλάδα τη σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου!  

  Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Συμπιλίδη:  

-Θα είστε υποψήφιος Βουλευτής, μετά από πολλά χρόνια  με τη ΝΔ και πάλι στο Κιλκίς. Εσείς το θελήσατε ή σας το ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος  Αντώνης Σαμαράς;

-Θέλω καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι η υποψηφιότητα για τη θέση του βουλευτή είναι τιμή για κάθε άνθρωπο. Όσον αφορά τώρα εμένα, η σχέση μου με τον γενέθλιο τόπο μου ήταν συνεχής και αδιάλειπτη και το ενδιαφέρον μου ήταν και είναι διαρκές για την πρόοδο του. Επομένως, τόσο η θέληση μου όσο και η εμπιστοσύνη του Προέδρου μας, συνέπεσαν για να είμαι και πάλι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Κιλκίς. Μεγάλη όμως συμμετοχή στην τελική μου απόφαση έπαιξε, ωστόσο, και η παρότρυνση πολλών δεκάδων φίλων και συμπατριωτών μου, οι οποίοι μου εισηγήθηκαν να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενισχύοντας έτσι τη δύναμη της ΝΔ, η οποία, σημειωτέον, στις τελευταίες εκλογές ήρθε για πρώτη φορά δεύτερη με ένα ποσοστό πολύ χαμηλό και απογοητευτικό για έναν νομό που το ποσοστό της αγγίζει το 55%.

 

-Υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις για την κάθοδο σας, από  στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά;

-Πόσο ποιο στενός από εμένα; Αστειεύομαι. Η σχέση μου με τον Πρόεδρο είναι προσωπική, στενή και αψεγάδιαστη για πολλά χρόνια. Σ΄ αυτήν τη σχέση δε χωρά τίποτα ανάμεσα μας. Ξέρουμε και οι δύο γιατί μιλάμε. Τέλος, ο Σαμαράς δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να επηρεαστεί από οποιονδήποτε όταν έχει προσωπική άποψη.

-Σε παλιότερη συνέντευξη μου είπατε – ότι κακώς ο Πρόεδρος της ΝΔ διέγραψε τη Ντόρα Μπακογιάννη. Έχετε και σήμερα την ίδια άποψη;

-Η κα Μπακογιάννη είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σήμερα. Έχει κάνει ΜΟΝΗ της τις επιλογές της και ο κόσμος θα την κρίνει. Θέλησε να είναι μακριά από την μεγάλη οικογένεια της παράταξης μας και αυτό έπραξε. Εγώ εξέφρασα μια άποψη και τίποτε περισσότερο. Τούτη την ώρα, την ώρα της ευθύνης όλοι κρίνονται από τη στάση τους και δεν χωρούν λόγια και δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις και πρωτίστως θέσεις για την γρήγορη και ουσιαστική επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που ταλανίζουν την χώρα μας και τον λαό μας ο οποίος είναι και ο μοναδικός κριτής όλων. Άλλωστε το Σύνταγμα μας είναι ξεκάθαρο στο πρώτο του άρθρο: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

-Γιατί η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση της κρίσης από το σημερινό ΠΑΣΟΚ;

-Η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Μεγαλύτερη απόδειξη από αυτό δεν υπάρχει, για το αν μπορεί ή όχι να αντιμετωπίσει την ραγδαία αυξανόμενη κρίση. Εγώ έχω να τονίσω ότι ο Σαμαράς έχει εξαρχής αντιταχθεί στις επιλογές της καταρρέουσας κυβέρνησης Βενιζέλου-Παπανδρέου. Και μάλιστα έχει δεχθεί τα πυρά εντός και εκτός Ελλάδος λέγοντας από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι είναι λάθος ο δρόμος του μνημονίου, των μεσοπρόθεσμων μέτρων και των επιλογών της κυβέρνησης αυτής. Όλες οι προβλέψεις και προτάσεις μας έχουν επιβεβαιωθεί, μα δυστυχώς για το έθνος μας ποτέ του ο κ. Παπανδρέου δεν έλαβε την ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση της ΝΔ (Ζάππειο 1 και 2) λοιδορώντας μάλιστα και σχολιάζοντας προτάσεις που ήταν εφαρμόσιμες και πάνω από όλα μετρήσιμες οικονομικά. Είναι καιρός λοιπόν όλοι αυτοί οι ειδήμονες της πράσινης παρέας που κυβερνά και που έσυρε τη χώρα στη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση και στα δεσμά της τρόικας να καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Άλλωστε, θυμίζω ότι δηλώσεις που μιλούσαν για «αυλικούς» και «κηπουρούς»  που λαμβάνουν λανθασμένες και μη εφαρμόσιμες αποφάσεις έγιναν όχι από εμένα ή από στελέχη της ΝΔ, αλλά από κυβερνητικά στελέχη που συνδιαλέγονται καθημερινά με τον πρωθυπουργό. Η επικίνδυνη σημερινή κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει την πορεία της που οδηγεί απευθείας στα βράχια και να οδηγήσει σε εκλογές που αποτελούν την μοναδική και πλέον ρεαλιστική λύση στο αδιέξοδο. Τα ψέματα και οι παλινωδίες έχουν εξοργίσει ακόμη και τους ανθρώπους της τρόικας και των δανειστών της χώρας, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ουσιαστικά δείχνουν με τη σειρά τους και αυτοί την πόρτα της εξόδου στους κυβερνώντες. Δεν τους πιστεύουν δηλαδή ούτε και οι «σύμμαχοι» τους πλέον.

-Η κυβέρνηση θεωρείτε ότι έχει απαξιώσει την περιφέρεια και τη Θεσσαλονίκη και γιατί;

-Ασφαλώς και έχει απαξιωθεί η περιφέρεια και δη, η Θεσσαλονίκη. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία επ΄ αυτού. Σταχυολογώντας θυμίζω, Κατάργηση Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, απένταξη και ακύρωση δεκάδων έργων που είχαν δρομολογηθεί για την περιφέρεια, στασιμότητα και συνεχείς προσκόμματα στα μεγάλα έργα που αφορούν την Θεσσαλονίκη, όλα αυτά δεν αποτελούν ατράνταχτες αποδείξεις για την συνειδητή απαξίωση από την κυβέρνηση για την περιφέρεια της χώρας; Οι πράξεις αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και αποτελούν τα έργα και τις ημέρες αυτής της επικίνδυνης και μίζερης κυβερνητικής παρέας. Κάθε μέρα που περνά και παραμένει στη θέση της είναι μια διαρκής απειλή στα θεμέλια της πατρίδας μας. Είναι η ώρα να φύγει γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, στο απόλυτο ναδίρ.

-Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων παρά τις περικοπές δεν ευνοούν πολύ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σ’ αυτό ευθύνεται και η προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ με λάθη και παραλείψεις ή διακρίνεται κάποια ατολμία και στη σημερινή ηγεσία;

-Η ΝΔ έχει κριθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Για τα λάθη δε, όπως λέτε, και τις παραλείψεις ο μόνος δίκαιος κριτής θα είναι ο ιστορικός του μέλλοντος που θα αποτυπώσει όλα τα γεγονότα και τις αποφάσεις της περιόδου εκείνης ανεπηρέαστος και αντικειμενικός. Λάθη άλλωστε δεν κάνουν μόνο όσοι δεν κάνουν κάτι. Προσωπικά ως Γιώργος Συμπιλίδης συμφωνώ με πολλά της περιόδου διακυβέρνησης της ΝΔ αλλά διαφωνώ και σε πολλά άλλα. Εκτίμηση μου είναι όσον αφορά τον Κώστα Καραμανλή πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον δικαιώσει για τη στάση του απέναντι στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και την τόλμη του να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.  Όσον αφορά τώρα το σήμερα, η ΝΔ έχει εκλέξει αρχηγό με μια πρωτόγνωρη διαδικασία πέρα για πέρα δημοκρατική και που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη χώρα σε επίπεδο πολιτικής. Θέλω να πω ότι η νέα, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ηγεσία ξεκίνησε από την αρχή, έκανε γενναία και καυστική αυτοκριτική χωρίς να υπολογίζει κόστος και βαθιές πληγές, μάτωσε κατά το κοινώς λεγόμενο και κάνοντας μικρά, αλλά σταθερά βήματα έφερε και φέρνει ακόμη και σήμερα με τις επιλογές της την πολιτική στο επίκεντρο αγνοώντας κάθε κακεντρέχεια και κουτσομπολιό. Σε αυτή την προσπάθεια καλέσαμε και καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής προέλευσης να ενημερωθούν πολιτικά και εάν εκφράζουμε κάποιες από τις απόψεις τους να μας επιλέξουν κάνοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Με μπροστάρη τον Πρόεδρο μας που με τις ιδέες και την πολιτική του οξυδέρκεια προτάσσουν το πραγματικά νέο και αποτελούν την πραγματική ρήξη με το παρελθόν μέρα με τη μέρα δυναμώνουμε το μεγάλο πολιτικό ρεύμα για να φέρουμε την Ελλάδα στο επίκεντρο. Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν οδηγό μας παρά την «φωτογραφία» της στιγμής και αποδεικνύουν περίτρανα την ορθότητα της πορείας που έχουμε ξεκινήσει. Ο λαός, όταν και όποτε κληθεί, θα δώσει εκκωφαντική απάντηση προς όλες τις κατευθύνσεις και την οριστική λύση. Εμείς δεσμευόμαστε για ένα και μοναδικό πράγμα, ΘΑ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

-Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με συνεχείς παρεμβάσεις του και τις γνωστές δημοσιογραφικές ή κατ’ άλλους διαφημιστικές ατάκες «κλέβει» ποσοστά και στελέχη της ΝΔ. Το ίδιο και η Ντόρα Μπακογιάννη. Εσείς ως ΝΔ μήπως το θέλετε αυτό και μάλιστα μια ώρα αρχύτερα; Δηλαδή, μήπως θέλετε να …ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φύγουν όσοι τελικά δεν ανήκουν πια στο κόμμα σας;

-Δεν θα ασχοληθώ και δεν ασχολήθηκα ποτέ με τηλεοπτικούς αστέρες και για το αν γράφουν ή όχι οι δηλώσεις του καθενός. Εγώ είμαι πολιτικός και την ΝΔ την αφορά η άσκηση πολιτικής και η διατύπωση πολιτικών απόψεων και ρεαλιστικών και υλοποιήσιμων προτάσεων. Ο ελληνικός λαός βαρέθηκε να ακούει και να βλέπει πολιτικά μοντέλα που παρελαύνουν καθημερινά στα παράθυρα της τηλεόρασης και να μιλούν εκ του ασφαλούς αποποιούμενοι των ευθυνών τους λες και έχουν προέλθει από παρθενογένεση. Ας αφήσουν όλοι τα κλισέ και τις ατάκες και ας δουν κατάματα την πραγματικότητα. Πολιτική δεν σημαίνει ευκαιριακές προσεγγίσεις, κοινώς σημαίες ευκαιρίας, αλλά διατύπωση και υλοποίηση εφαρμόσιμων ιδεών που θα ωφελήσουν την κοινωνία. Αυτής της πολιτικής σχολής εκπρόσωπος είμαι εγώ και αυτό υπηρετώ από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά.

Συνέντευξη Γιώργου Συμπιλίδη στο antistrofa.gr και τη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου.

ΠΗΓΗ