Ξαφνική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-τραπεζών για το ελληνικό χρέος

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στις συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τράπεζες, σχετικά με τις απώλειες που θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα τη διακοπή των συζητήσεων.

Αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε ότι αναζητά την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών στο δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, παρά το γεγονός ότι μια υποχρεωτική λύση δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Την πληροφορία πως  οι διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αναφορικά με το ποσοστό του τελικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, έφτασαν εκ νέου σε αδιέξοδο και σταμάτησαν, ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της κρισιμότερης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, της 14ης στους τελευταίους 21 μήνες από το ξέσπασμα της κρίσης, μεταδίδει το Bloomberg.

Σε αυτό μάλιστα  αποδίδει και την σχετική πίεση  που δέχονται τα τελευταία λεπτά  τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που  είδαν την ανοδική τους κίνηση να μετριάζεται καθώς οι επενδυτές  προσπαθούν να ερμηνεύσουν το τι συμβαίνει.

Η διακοπή αύτη των συζητήσεων ενδέχεται να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ανακοίνωση μιας οριστικής λύσης για το ελληνικό χρέος, μια λύση που πολλοί ευελπιστούσαν πως θα δινόταν σήμερα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως η ΕΕ εάν κρίνει αναγκαία την ανακοίνωση μιας συμφωνίας δεν θα το κάνει, αλλά η υπόθεση της διακοπής περιπλέκει εκ νέου τα πράγματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr