Συγκυβέρνηση θα προτείνει ο Παπανδρέου & οι «κόκκινες γραμμές» Σαμαρά στο Μαξίμου

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει στο Αντώνη Σαμαρά κατά τη σημερινή τους συνάντηση ακόμα και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει στο τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αν αποτύχουν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τους αρχηγούς της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αν δηλαδή στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις δεν εξασφαλιστεί κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, αλλά ακουστούν και πάλι κραυγές.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για «οριστική λύση» του προβλήματος του χρέους τάσσεται ουσιαστικά υπέρ του «μεγάλου κουρέματος», πλην όμως δεν γνωρίζει ακόμα ούτε το ακριβές σχέδιο των ευρωπαίων, ούτε συνεπώς και τις επιπτώσεις που θα έχει πρωτίστως στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προτίθεται να διαγράψει την κυρία *Λούκα Κατσέλη αν καταψηφίσει το άρθρο 37 παρά τις σχετικές πιέσεις που δέχεται και θα δεχτεί.

πηγη: Real.gr

*(Η τρίτη της παρέας απο την εποχή της φοιτητικών χρόνων)

____________________________________________________________________________________________

Οι «κόκκινες γραμμές» Σαμαρά στο Μαξίμου

Οργιάζουν οι φήμες και τα σενάρια για το περιεχόμενο της συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά στο Μαξίμου. Οι «κόκκινες γραμμές» του προέδρου της ΝΔ και οι φόβοι του για τα τετελεσμένα.

Με τη βασική του θέση ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει καμία συμφωνία περί εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εν όψει των αποφάσεων για «γενναίο κούρεμα» του χρέους, ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να ακούσει τι έχει να του πει ο πρωθυπουργός λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και όχι για να προτείνει κάτι από τη στιγμή που το αίτημά του για εκλογές παραμένει η ισχυρότερη πολιτική του επιχειρηματολογία απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης της οποίας ο πολιτικός χρόνος έχει εξαντληθεί, όπως σημειώνουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση σε κάθε περίπτωση γίνεται σε ένα «θολό» τοπίο και οι φήμες οργίαζαν μέχρι την τελευταία στιγμή για το τι θα προτείνει ο κ. Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ωστόσο όπως διευκρινίζουν συνομιλητές του έχει ήδη βάλει τις «κόκκινες γραμμές» για τα περί συγκυβέρνησης ή της προοπτικής να ζητήσει η κυβέρνηση αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή για να περάσει κάποια συμφωνία στην οποία θα δοθούν δραματικοί τόνοι για το αύριο της χώρας.

Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει πως στα μέσα Ιουνίου χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία όταν ο κ. Παπανδρέου στο «και πέντε» έκανε πίσω αρνούμενος τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης συνεργασίας με άλλον όμως πρωθυπουργό ενώ πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πεπεισμένος πως η στενή ομάδα του Μαξίμου επιχειρεί τη διάχυση των ευθυνών για τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία έπειτα από δυο χρόνια θυσιών και συνεχών μέτρων, όπως τονίζουν στη Λ. Συγγρού.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως όλα είναι ανοιχτά από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία ενημέρωση για τις αποφάσεις που ετοιμάζονται να λάβουν για το ελληνικό χρέος Μέρκελ και Σαρκοζί αν και οι πληροφορίες του real.gr επιμένουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν κρύβει την ανησυχία του για τυχόν τετελεσμένα που θα προκύψουν από τα όσα έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές μας ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος που όπως πιστεύει ο πρόεδρος της ΝΔ αμφότεροι έχουν χάσει τους συνομιλητές τους στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απλά παρακολουθούν ανήμποροι να παρέμβουν τις εξελίξεις.

πηγη: Real.gr