«Φροντίστε να γίνετε κριτικοί, επιθετικοί, ακόμη και «ανάγωγοι», δείξτε ένα άλλο πρόσωπο προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα…»

Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ!

Γραφει ο Γιάννης Χριστόπουλος

Αγαπητοί κομματικοί φίλοι της ΝΔ και του Πασόκ,

Μην τρελαίνεστε και μην αγχώνεστε!
Το εκ των πραγμάτων μαρτύριο της κομματικής σας ένταξης πλησιάζει, σταδιακά, προς το τέλος του! Η λύτρωσή σας έρχεται, η ανακούφισή σας είναι καθ’ οδόν! Η χρονικά πρώτη κατάρρευση του πασοκικού οικοδομήματος επαγγελματικής προδοσίας της χώρας θα συμπαρασύρει, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ, και τον έτερο άλαλο πόλο του (οριστικά ξοφλημένου) δικομματισμού στην πατρίδα μας! Επομένως, όχι άγχος, όχι κούφια όνειρα για αδειανές καρέκλες χωρίς κανένα νόημα και περιεχόμενο, κρατήστε την ορμή σας και τις δυνάμεις σας για το μέλλον! Προσέξτε να μην επιμένετε να ταυτίζεστε με το καταρρέον πολιτικό σκηνικό γιατί εσείς θα χάσετε!

Φροντίστε να γίνετε κριτικοί, επιθετικοί, ακόμη και «ανάγωγοι», δείξτε ένα άλλο πρόσωπο προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα, οικοδομήστε ένα άλλο προφίλ αλλά και μια άλλη αντίληψη, τώρα που προλαβαίνετε ακόμη και όσοι προλαβαίνετε! Μακάριοι όσοι από εσάς είστε άγνωστοι στον πολύ κόσμο! Και τυχεροί…οι πολύ γνωστοί απλά θα εξαφανιστούν από προσώπου γης ή θα συνεχίσουν να υπάρχουν εν είδει υποκειμένου γελοιοποίησης, έτσι γίνεται σ’ αυτόν τον τόπο κάθε 30-40 χρόνια (με κάποιες…βρυκολακίστικες εξαιρέσεις!). Και ναι! Αυτή η ώρα κοντοζυγώνει! Να λοιπόν η ευκαιρία για αλλαγές και διαφορετικές προτεραιότητες!

Όμως ταυτόχρονα, είναι και η ώρα των αποφάσεων! Με ποιους να πας και ποιους ν’ αφήσεις; Να μείνεις ή να φύγεις; Να βυθιστείς στην άφωνη ανυποληψία ταυτιζόμενος με το τίποτα που καταρρέει, ή να σηκώσεις μπαϊράκι αντίδρασης & οικοδόμησης του μέλλοντος, κλωτσώντας από πάνω σου τα κομματικά μπάζα που σε σκεπάζουν; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Αν έχεις τα κότσια βέβαια! Και την προβλεπτικότητα! Γιατί χωρίς αυτά τα 2, έχασες τον χρόνο σου για να διαβάσεις κάτι που δεν σε αφορά καν…αν όμως σε αφορά, εις το επανιδείν! Με άλλες σημαίες και άλλα προτάγματα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Υ.Γ.: Κυβερνάν εστί προβλέπειν (Αλκιβιάδης)