Νησίδες αντίστασης στην κυβερνητική αυθαιρεσία – «Δεν θα αφήσουμε την τρόϊκα να μπει στο ΥΠΟΙΚ»

Kατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από τους εργαζόμενους σε αυτό για να εμποδιστούν οι πραγματικιί κυβερνήτες της χώρας, οι εκπρόσωποι της τρόϊκας να έρθουν, αλλά και μπαράζ καταλήψεων και σε άλλα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες αποφασίστηκε από την ΑΔΕΔΥ.

Το υπουργείο Οικονομικών από το πρωί περιήλθε στον έλεγχο των υπαλλήλων του και οι εργαζόμενοι έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και όπως λένε θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον επί 48 ώρες. 

Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα Υπουργεία: Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας &  Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.
Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για να λάβουν απόφαση καταλήψεων.
Οι καταλήψεις, σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και τις μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr