Παπαρήγα: «Η διέξοδος από την κρίση ταυτίζεται με την εξαθλίωση του λαού»

 Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η Αλ. Παπαρήγα κατά της κυβέρνησης και για τη στάση της έναντι των δημόσιων υπαλλήλων.Αποδεικνύεται περίτρανα ότι, όχι μόνο η κυρία Μέρκελ, αλλά και ο κ. Παπανδρέου, όλη η πολιτική ηγεσία της ΕΕ ταυτίζουν τη διέξοδο από την κρίση με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η Αλ. Παπαρήγα κατά της κυβέρνησης και για τη στάση της έναντι των δημόσιων υπαλλήλων.

Η ΓΓ του ΚΚΕ σε δηλώσεις της μετά τη σημερινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, τόνισε: «Η προπαγάνδα που κάνει η κυβέρνηση για τα ρετιρέ των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια προπαγάνδα με μεγάλη σκοπιμότητα, να οδηγήσει τους δημόσιους υπάλληλους και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους εκπαιδευτικούς που δεν είχαν και τους υψηλότερους μισθούς σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, να τους οδηγήσει στη ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει και τα εργασιακά και τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, είπε η κ. Παπαρήγα, γιατί όπως σημείωσε: «Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σαν βάση τον εκπαιδευτικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς έναν καλά αμειβόμενο εκπαιδευτικό χωρίς δεύτερη δουλειά. Με μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στην τάξη, προκειμένου να κάνει ένα σύνθετο εκπαιδευτικό έργο».

Τέλος, η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε την κυβέρνηση και για το θέμα των ελλείψεων των βιβλίων, σημειώνοντας: «Μαζί με τους εκπαιδευτικούς θεωρούμε ότι πρέπει και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να αντιδράσουν πρακτικά, και όχι μόνο διακηρυκτικά, στα χαράτσια που έρχονται και ακόμα πιο μαχητικά, ύστερα από τα τελευταία φορολογικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπου από τη μία τσέπη θα μας παίρνει τη μείωση των μισθών και ό,τι αφήνει από τους μισθούς θα μας τα παίρνει από τη φορολογία».

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ