Ο καυγάς της χρονιάς στην Ευρωβουλή μεταξύ Μπαρόζο και Φάρατζ

Ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ επικεφαλής του κόμματος στο οποίο ανήκει και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη έδωσε σήμερα ένα νέο “ρεσιτάλ” με στόχο αυτή τη φορά τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

“Δεν θέλουμε το δικό σας ευρωπαϊκό μοντέλο, όλοι σας είστε ξεπερασμένοι, παραδεχτήκατε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκλησή της, και ποια απάντηση προσφέρετε; Να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το συγκεντρωτισμό; Αυτές οι λύσεις συνέβαλαν στη δημιουργία της παρούσας κρίσης στην Ελλάδα” είπε ο Φάρατζυπενθυμίζοντας στον Μπαρόζο ότι δεν έχει αναδειχθεί από εκλογές.

Ο Μπαρόζο απάντησε στον ίδιο τόνο λέγοντας στον Βρετανό Ευρωβουλευτή “προσπαθήσατε κατ’ επανάληψη να εκλεγείτε στο δικό σας κοινοβούλιο αλλά οι Βρετανοί είναι συνετοί. Δεν σας εξέλεξαν ποτέ. Σας έστειλαν εδώ. Αν θέλετε να βγει η Βρετανία από την ΕΕ προσπαθήστε να το επιτύχετε στην πατρίδα σας. Μην παριστάνετε ότι μιλάτε εξ’ ονόματος άλλων χωρών.”

Υπενθυμίζεται ότι ο λόρδος Νάιτζελ Φάρατζ είχε δώσει το πρώτο μεγάλο του ρεσιτάλ όταν διορίστηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Βαν Ρομπέι, υποδεχόμενος τον Ρομπέι από βήματος του Ευρωκοινοβουλίου, του είχε πει: “Ποιος είστε κ. Πρόεδρε; Δεν σας ξέρω και ούτε θέλω να σας μάθω. Προτείνω να βγείτε έξω να βοσκήσετε.

πηγη