Οι Έλληνες πάνε Αυστραλία! Πανικός για μια θέση εργασίας!

Πολύ γρήγορα καλύφθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις στις ημερίδες που διοργανώνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους Έλληνες που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στη  μακρινή χώρα. Από χθες δεν γίνονται πλέον δεκτές άλλες αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και οι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Οκτωβρίου είναι “sold out”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” η ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές για τις ημερίδες της Αθήνας ολοκληρώθηκαν, εξαιτίας των πολλών αιτήσεων. “Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού τω διαθέσιμων θέσεων, μόνο οι υποψήφιοι των οποίων τα προσόντα και η εμπειρία ταιριάζουν περισσότερο στη ζήτηση από την Αυστραλία θα κληθούν να παρευρεθούν” επισημαίνει το υπουργείο Μετανάστευσης.
Φέτος το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας προβλέπει 185.000 θέσεις για επαγγελματίες που διαθέτουν μία από τις 183 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία. Η σχετική λίστα περιλαμβάνει μηχανικούς, επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, ειδικευμένους εργάτες από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας.