Βενιζέλος: “Ευτυχώς που τεθήκαμε υπό διεθνή έλεγχο”

“Το 2012 θα έχουμε πλεόνασμα 3 δις” (!!!)

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο» είπε νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών περιγράφοντας με δραματικό τρόπο την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.Πρόσθεσε πως χωρίς τον έλεγχο της τρόικας τα δημοσιονομικά θα είχαν εκτροχιαστεί, ενώ τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση συνολικά για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2012 – 2014.Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ταυτόχρονα αισιόδοξος πως το 2012 θα έχουμε πρωτογενέςπλεόνασμα ύψους 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «ο ελληνικός λαός ταλαιπωρείται, η χώρα είναι στεναχωρημένη, απογοητευμένη κι απαισιόδοξη είναι όμως αξιοπρεπής κι υπερήφανη». Ο υπουργός πρόσθεσε πως ως χώρα πρέπει να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα, γιατί η χώρα πρέπει να σωθεί.«Επαναλαμβάνω ότι μας εκβιάζουν οι αγορές, και μας ταπεινώνουν οι καταστάσεις. Το να δημιουργούμε κάθε μέρα μία ζοφερή ατμόσφαιρα, είναι μία ψυχολογική επιβάρυνση που επιδεινώνει την ψυχολογική κατάσταση» πρόσθεσε.

Έκκληση στους πολίτες να μην ακούσουν τις «σειρήνες», και να καταβάλουν το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας απηύθυνε μέσω της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Στην αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε για μηυλοποίηση του σχεδίου σωτηρίας. Στο μεταξύ, χωρίς οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. www.skai.gr .

πηγη