“Φέρτε μας τον ψυχίατρο”Να τον πάμε στους οικονομολόγους!

Morgan Stanley,06:07΄πμ: 

“Μικρός ο κίνδυνος χρεοκοπίας

της Ελλάδας“


CNN, 07:48 πμ:

 “H Ελλάδα πτωχεύει κατά 99,99%” (!!!)

Fitch, 05:05 μμ:

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει“ 

(Δεν πιστεύω να έφυγε ο ψυχίατρος, ε;)

Η Morgan Stanley

βλέπει μικρό κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ελλάδα

20/09/2011 | 06:07

Για τον Morgan Stanley, στην πραγματικότητα «η βούληση της Ελλάδας να υποβληθεί σε ένα πρόγραμμα λιτότητας και της Ευρώπης να καταβάλει νέες δόσεις βοήθειας είναι ισχυρή»

Μικρό κίνδυνο χρεοκοπίας αντιμετωπίζει η Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες, λόγω της υποστήριξης των Ευρωπαίων εταίρων της, εκτιμούν οι αναλυτές του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley.
Ο κίνδυνος μιας χρεοκοπίας είναι «σχετικά μικρός φέτος», σημειώνουν οι αναλυτές του Morgan Stanley σε ανακοίνωση προς τους πελάτες του οίκου.Ωστόσο δεν αποκλείουν μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιο μακροπρόθεσμα.«Για όσον καιρό η Ελλάδα έχει έναν πρωτεύοντα προϋπολογισμό που εμφανίζει έλλειμμα, δηλαδή για εμάς έως το τέλος του 2012, δεν υπάρχει πραγματικά λόγος για σκόπιμη αναδιάρθρωση του χρέους», εξηγούν. «Εξάλλου όσο ο κίνδυνος μετάδοσης (της κρίσης) είναι υψηλός (τους έξι με εννέα προσεχείς μήνες), η Ευρώπη θα θέλει να αποφύγει» ένα γεγονός αυτού του είδους, προσθέτουν.

 Για τον Morgan Stanley, στην πραγματικότητα «η βούληση της Ελλάδας να υποβληθεί σε ένα πρόγραμμα λιτότητας και της Ευρώπης να καταβάλει νέες δόσεις βοήθειας είναι ισχυρή».

Επιπλέον πιο μακροπρόθεσμα, μόλις ο πρωτεύων προϋπολογισμός (εκτός της εξυπηρέτησης του χρέους) εμφανίσει εκ νέου πλεόνασμα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Αθήνα θα μπορεί να αποφασίσει υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της «κυρίως αν γίνει προφανές ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι πάρα πολύ αργός για να υποστηριχθεί το κόστος της εξυπηρέτησης του χρέους».

FitchΗ Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

 

20/9/2011 5:05:00 μμ

Χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης «βλέπει» για την ελληνική οικονομία ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

«Όπως αντανακλάται στις αξιολογήσεις της, ο Fitch αναμένει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, αλλά να μην εγκαταλείψει την Ευρωζώνη» αναφέρει ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Παράλληλα ο Fitch σημειώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να διατηρηθεί η Ευρωζώνη και χωρίς πλήρη δημοσιονομική και πολιτική ένωση, καθώς τονίζει ότι δεν υπάρχει η λαϊκή υποστήριξη και η πολιτική θέληση για τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

«Οι ανησυχίες για τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωζώνης είναι πολύ υπερβολικές. Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος που υπολείπεται της πλήρους δημοσιονομικής και πολιτικής ένωσης, ο οποίος δεν είναι μόνο πολιτικά εφικτός αλλά και θα είναι αρκετός για να εμποδίσει μία διάλυση της Ευρωζώνης και να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ευρώ» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Fitch, Ντέιβιντ Ρίλει.

Σύμφωνα με τον Ντέβιντ Ρίλει, ο τρίτος δρόμος συνεπάγεται μία πολύ πιο ενισχυμένη δομή εποπτείας και ρυθμιστικού πλαισίου για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και μία μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εποπτεία και συντονισμό των εθνικών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών, με την τελική ποινή ενός μηχανισμού “συντεταγμένης” κρατικής χρεοκοπίας.

Ωστόσο, ο Fitch υπογραμμίζει ότι η αποτυχία να αντιμετωπισθεί αποφασιστικά το θέμα της Ελλάδας συνεχίζει να διαβρώνει την εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών να διαχειρισθούν την ευρύτερη κρίση.

Ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, η διαφαινόμενη αμφιθυμία (από ορισμένους) σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, εγείρει αμφιβολίες για την πολιτική δέσμευση έναντι της Ευρωζώνης ως σύνολο.