ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ «ΦΕΥΓΕΙΝ»…Όλο το παρασκήνιο για την κρίση που μαίνεται στην κυβέρνηση

 

Το ΔΝΤ και η Τρόικα απέρριψαν τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος και ειδικά την εισφορά για τα ακίνητα επειδή την θεωρούν “υφεσιακή” πέρα από το όπως εξελίσσεται η υπόθεση δεν θα την πληρώσουν παρά ελάχιστοι. Οι δανειστές θεωρούν επίσης τα μέτρα για το δημόσιο “αποσπασματικά” και “αναποτελεσματικά” και προτείνουν δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με άμεσες απολύσεις … 120.000 !!!.

Ο Παπανδρέου δεν γνώριζε αυτές τις εξελίξεις και πίστευε ότι ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών και απεσταλμένος του Ομπάμα στο Ecofin, Τ. Γκάιτνερ, θα έπειθε τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να αλλάξουν πολιτική και να πάρουν αναπτυξιακά μέτρα. Όπως όμως γράψαμε οι Ευρωπαίοι “έγραψαν” κανονικά τον Ομπάμα και τον απεσταλμένο του και απαίτησαν τα νέα μέτρα που περιγράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Έτσι ο Βενιζέλος τα …”πήρε” σου λέει εγώ θα βγάζω τα κάστανα από την φωτιά και ο Παπανδρέου θα κάνει τα ταξιδάκια και τον πήρε τηλέφωνο να επιστρέψει πάραυτα για να αντιμετωπίσουν μαζί το θέμα.

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως ο Βενιζέλος θέλει επειγόντως εκλογές, “για να απαλλαγούμε και οι δυο από αυτόν τον βραχνά”, όπως φέρεται να λέι στον Παπανδρέου. Η οικογένεια όμως Παπανδρέου δεν θέλει να ακούει για εκλογές με τίποτα, επειδή ξέρει πως δεν θα ξαναδούν εξουσία και προσπαθεί να βρει τι θα κάνει με αυτό.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές συνεδρίαζαν “βενιζελικοί” βουλευτές για να δουν τι θα κάνουν. Μην αποκλείετε λοιπόν την εκδήλωση προσεχώς πιέσεων και ανταρσιών για να αναγκασθεί η κυβέρνηση να πάει άμεσα σε εκλογές, τις οποίες πολλοί βλέπoυν ήδη

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν στο μεταξύ, ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται της Δευτέρα ή την Τρίτη να προχωρήσει είτε σε διάγγελμα, είτε σε παρέμβαση με την οποία θα θελήσει να δώσει έναν τόνο πραγματικής εθνικής καταστροφής που επέρχεται, θα προσπαθήσει να βάλει στο κάδρο της χρεοκοπίας όλους τους Έλληνες και θα τους ζητήσει να βάλουν πλάτη χωρίς να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν.

Θα ζητήσει από τους πολίτες αρχικά να στηρίξουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, δηλαδή να σπεύσουν να πληρώσουν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν και να μην οργανώνουν κινήματα «Δεν πληρώνω φόρους».

Σε δεύτερο πλάνο θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, τους φορείς, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να πάνε σε μορατόριουμ ολίγων μηνών ώστε να βγει η χώρα από το τούνελ.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα παίξει το τελευταίο χαρτί για να παραμείνει πρωθυπουργός. Μήπως όμως θα έδινε καλύτερες υπηρεσίες στη χώρα αν παραιτούνταν ως αποτυχημένος.

πηγη: Antinews.gr____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ιδού και τι απαιτεί η Τρόϊκα:

Ανακοινώνονται νέα μέτρα αύριο, ή την Δευτέρα

Νέα μέτρα θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, την Κυριακή ή τη Δευτέρα. Πρόκειται για πακέτο διαφορετικό από τις έκτακτες εισφορές στα ακίνητα, οι οποίες δεν ικανοποίησαν την τρόικα και το Γιουρογκρούπ το οποίο ζήτησε αίμα από τους Έλληνες. Γι αυτό άλλωστε , όπως μαθαίνουμε, ο Βενιζέλος απαίτησε από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να τον βοηθήσει να περάσει τα νέα μέτρα.

Μάλιστα, είπαν στον Βενιζέλο ότι δεν πιστεύουν στην θέσπιση έκτακτων μέτρων επειδή ήδη στην Ελλάδα υπάρχει κίνημα μη πληρωμής φόρων. Η λογική του έκτακτου δεν αρέσει στους δανειστές μας οι οποίοι ζητούν άμεση λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα που θα αποδώσουν στα κρατικά ταμεία για πάντα.

Τα μέτρα που σκέφτονται να ανακοινώσουν είναι:

  1. Άμεση εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Από αυτόν τον χειμώνα η τιμή του θα εκτιναχθεί ακόμη και πάνω από 1,20 ευρώ. Τώρα, αν νομίζουν ότι έτσι θα εισπράξουν χρήματα είναι γελασμένοι. Διότι όταν θα κλείσουν όλοι τα καλοριφέρ τότε θα δούμε πόσο θα αυξηθούν τα έσοδα.
  2. Άμεσες απολύσεις, ακόμη και χωρίς εργασιακή εφεδρεία. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα μειώσουν τις κρατικές δαπάνες για μισθοδοσία. Πώς θα μαζεύουν τις στρατιές ανέργων από τη νέα πλατεία… Κλαυθμώνος να δούμε…
  3. Άμεσο κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και χιλιάδες υπαλλήλους στην ανεργία.
  4. Πώληση κρατικών παγίων περιουσιακών στοιχείων αρχής γενομένης από τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ.
  5. Κατάργηση του αφορολόγητου και τέλος στο μέτρο των αποδείξεων. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν θα παίρνουν επιστροφές φόρου κάθε χρόνο. Το μέτρο θα πλήξει φυσικά και τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.
  6.  Ίσως και νέα μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα με κατάργηση ακόμη και ότι απέμεινε από τα δώρα και τα επιδόματα.
  7. Και για να εξωραΐσουν την τρέλα, μπορεί να ανακοινώσουν και μέτρα του τύπου… μείωση βουλευτών που θα τεθεί σε κανένα δημοψήφισμα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι συσκέψεις της Κυριακής θα κρίνουν το πρόγραμμα των νέων μέτρων.

Όπως και να έχει μας περιμένουν μαύρες μέρες.

Πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις” αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και αναφερόμενος στην ματαίωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στις ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση. Χαρακτηρίζει δε «ανεύθυνα αλλά και γελοία» τα σχόλια για χρεοκοπία της χώρας και κάνει λόγο για «οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών».

Σόϊμπλε, Βενιζέλος 

Η Ελλάδα θα καθυστερήσει να λάβει την επόμενη δόση χρηματοοικονομικής βοήθειας, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε σε δηλώσεις του μετά από τη λήξη της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στην Πολωνία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει, καθώς «η τρόικα θα πρέπει να ολοκληρώσει την επιθεώρησή της πρώτα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μετά τη λήξη του Eurogroup και του Ecofin στην Πολωνία, σύμφωνα με τις οποίες, «η Ελλάδα το ξέρει ότι δεν πετυχαίνει τους στόχους», αλλά αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «η χώρα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια» και εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν το νέο έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα «θα αποφέρει έσοδα φέτος», ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

« Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «ανεύθυνα αλλά και γελοία» τα σχόλια για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία της χώρας, σημειώνοντας ότι «κάθε Σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών»

πηγη