Η Γερμανία μας χρωστάει 70 δισ. ευρώ… αλλά μας έχει στον τοίχο

Η Ελλάδα είχε δώσει κατοχικό δάνειο 476 εκατομμυρίων

μάρκων στη Γερμανία που ποτέ δεν αποπληρώθηκε.

H γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag» στο πρωτοσελίδό της έχει άρθρο με τίτλο «Οφειλούμε ακόμα χρήματα στους Έλληνες» και αναφέρεται στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και του κατοχικού δανείου ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων.

Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με το πρωτοσελίδο της εφημερίδας το είχε παράσχει η Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς ο ευρωπαίος εταίρος μας να μας το αποπληρώσει ποτέ. Μάλιστα, στο άρθρο αναφέρεται ότι στην Αθήνα υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα εάν τα συγκεκριμένα χρήματα θεωρηθούν ως κανονικό δάνειο και όχι ως μία εκ των συμβατικά διευθετημένων πολεμικών ζημιών, τότε οι απαιτήσεις της Ελλάδας για αποπληρωμή θα μπορούσαν ακόμα να είναι σε ισχύ.

Το συγκεκριμένο δάνειο των 476 εκατομμυρίων μάρκων πλέον με τα επιτόκια και τους τόκουις υπολογίζεται στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα όχι μόνο δεν χρειάζεται να λάβει αιματηρά μέτρα, αλλά απλά να διεκδικήσει την αποπληρωμή του δανείου που έδωσε στη Γερμανία.

πηγη