Συνάντηση με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ ειχε ο πρόεδρος της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το αίτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ και της ήπιας αξιοποίησης του υπάρχοντος χώρου, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην 76η ΔΕΘ. Τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του διεθνούς ρόλου της έκθεσης και επεσήμανε πως η ΔΕΘ είναι πέρα από ιδεολογίες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ οι οποίες τον ενημέρωσαν για τα μεγέθη και τα τρέχοντα ζητήματα του διεθνούς εκθεσιακού φορέα.

Οι διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ, δώρισαν στον πρόεδρο της ΝΔ ένα ιστορικό λεύκωμα για τα 75 χρόνια της ΔΕΘ, με στιγμιότυπα από παλαιότερες διοργανώσεις.

Στη συνέχεια, ο Α. Σαμαράς περιόδευσε στο περίπτερο 15 και στάθηκε στο «σταντ» της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ξεναγήθηκε από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή. Ενημερώθηκε από την «Εκπαιδευτική Ρομποτική Πτολεμαΐδας» για τις λειτουργίες μιας ευρεσιτεχνίας της, ενός μικρού μεγέθους ρομπότ, που συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής και απέσπασε διακρίσεις.

Οι εκπρόσωποί της, εξήγησαν ότι πρόκειται για επιχείρηση δημοσίου συμφέροντος και επεσήμαναν ότι το πρόγραμμα χρειάζεται επιχορήγηση για να προχωρήσει. Τον ενημέρωσαν επίσης, ότι και η ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει βήματα τελευταία στον τομέα της ρομποτικής στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τους συνεχάρη και αναφερόμενος στην αύξηση του αριθμού των ιδιωτών εκθετών στη φετινή διοργάνωση συμπλήρωσε: «Χαίρομαι, που ακούω εδώ, ότι στη φετινή ΔΕΘ συμμετέχουν περισσότεροι ιδιώτες».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ