Και έτσι τελειώνουν και αυτοί, μαζί με τις απάτες και τις ψευτιές τους…

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το τέλος στα ακίνητα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επιβολή του τέλους επί των ακινήτων με τη ΓΕΝΟΠ να προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ [DEHr.AT] δεν θα κόψουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επιβολή του τέλους επί των ακινήτων, με αιχμή τη μη απαλλαγή των ανέργων, με τη ΓΕΝΟΠ να προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θα κόψουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος.

«Προτιμούμε να παρανομήσουμε και ας υποστούμε τις όποιες συνέπειες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θα κόψουν το ρεύμα «στον άνεργο, το μεροκαματιάρη…τον φτωχό συνάνθρωπό μας που δεν έχει μία στην τσέπη του».

Αλ. Τσίπρας: Αντισυνταγματικό το νέο χαράτσι στα ακίνητα

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τέτοια σκληρά μέτρα μονάχα οικονομικοί δολοφόνοι και οικονομικοί τρομοκράτες μπορούν να πάρουν».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μια βασική αρχή του Συντάγματος ότι ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να φορολογείται με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα».

Αν θέλουν, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα, να το κόψουν στους εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που χρωστάνε 30 δις και τους ξεμπερδεύουν με μια μικρή περαίωση».

Επισήμανε ακόμη ότι συμφώνησαν με τη ΓΕΝΟΠ να δημιουργηθεί μια «κοινωνική ασπίδα προστασίας» σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν.

«Μη διανοηθούν, μην τολμήσουν να βυθίσουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά φτωχών και περιθωριοποιημένων. Θα μας βρουν μπροστά τους», διεμήνυσε.

ΓΣΕΕ: Ανάλγητη και προκλητική πολιτική στα ακίνητα

Την ίδια ώρα, εξαίρεση των επιδοτούμενων ανέργων από τη ρύθμιση για το ειδικό τέλος στα ακίνητα ζητεί η ΓΣΕΕ και παράλληλα θεωρεί πρόκληση την «επιχειρούμενη απαλλαγή των ξενοδόχων από το νέο χαράτσι».

Ειδικότερα, χρεώνει στην κυβέρνηση αναλγησία, κατηγορώντας την πως «την ώρα που χιλιάδες άνεργοι εξασφαλίζουν με δυσκολία τα προς το ζην και πολλοί από αυτούς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, με τις αποφάσεις της τους στερεί το πενιχρό εισόδημά τους».

«Ταυτόχρονα», συμπληρώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποτελεί πρόκληση η επιχειρούμενη απαλλαγή των ξενοδόχων από το νέο χαράτσι για τα ακίνητα, με το επιχείρημα ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται από την τουριστική βιομηχανία». Οπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, «αρκετά προκλητικά προνόμια έχουν αποσπάσει οι μεγαλοξενοδόχοι στο όνομα ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας».

«Ας μας απαντήσουν όσοι λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις εάν την οικονομία στηρίζουν αποκλειστικά οι μεγάλες τουριστικές μονάδες και όχι το σύνολο των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και όσων δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

πηγη