Αχαϊα: Δημοσίευσαν στο ίντερνετ ονόματα μαθητών δημοτικού που χρωστούν χρήματα!

Έβγαλαν φόρα-παρτίδα στο διαδίκτυο τα ονόματα ανήλικων μαθητών που χρωστούν για τις μετακινήσεις τους… (δείτε τη λίστα)

Το Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου όχι απλώς παραβιάζει προσωπικά δεδομένα αλλά… εκθέτει στο Διαδίκτυο ανήλικα! Τους ίδιους τους μαθητές του! Και αυτό γιατί – όπως γράφει η τοπική εφημερίδα «Κόσμος»- όποιος μπει στην ιστοσελίδα του Πειραματικού Σχολείου Πατρών, θα δει δημοσιευμένα τα ονόματα μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, των οποίων οι γονείς οφείλουν ποσά… για τη μεταφορά τους με λεωφορεία!

H λίστα με τις οφειλές που αναρτήθηκε στο ίντερνετ – ΦΩΤΟ από dete.gr

Και ενώ η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έχει απαγορεύσει ακόμη και την δημοσιοποίηση του καταλόγου με τις οφειλές κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες, ένα σχολείο εκθέτει στο Διαδίκτυο τους ίδιους τους μαθητές του. Αν μάλιστα κρίνουμε από ορισμένα ποσά (κάποιοι οφείλουν μόνο 5 ή 10 ευρώ) είναι ξεκάθαρο πως το σχολείο εκθέτει τους ανήλικους μαθητές του… για ψύλλου πήδημα!

Το περίεργο είναι ότι τη σχετική ανάρτηση έχει κάνει ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων! Η ανάρτηση και δημοσιοποίηση των οφειλών μοιάζει με τιμωρία, είναι κάτι σαν και αυτό που έπραξε προ ημερών το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δημόσιο! Έτσι και ο Σύλλογος του Πειραματικού. Ανάρτησε στο Διαδίκτυο λίστα με τα ονοματεπώνυμα μαθητών… που χρωστούν!

Μεταξύ των ονομάτων είναι και παιδιά γνωστών και για την οικονομική τους επιφάνεια Πατρινών οι οποίοι προφανώς… εξ αμελείας δεν έχουν καταβάλει τα 5 ή 10 ευρώ. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που οφείλουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ, αλλά και πάλι πως νομιμοποιείται ένα σχολείο να εκθέτει τους μαθητές του για… οφειλόμενα ποσά;

πηγη