Ακέφαλη η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή – Αρχιστράτηγος ο Δ.Ρέππας!

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ασφάλεια της χώρας, της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα, την ώρα που η Άγκυρα ανακοίνωσε και επιχειρεί να δημιουργήσει de facto καταστάσεις με έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ακύρωσης της AOZ του Καστελόριζου και απειλεί την Κύπρο με ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ, η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία … εγκατέλειψε τη χώρα!

Όσο και αν φαίνεται παράλογο,  αρχιστράτηγος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ο … υπουργός Εσωτερικών Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος είναι και ιεραρχικά ανώτερος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρμόδιος να διατάξει το «Άρξατε πυρ» ή εν πάση περιπτώσει να δώσει εντολές για την διαχείριση μιας κρίσης που κάθε λεπτό που περνάει αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις ως αναπληρωτής της πολιτικής ηγεσίας.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαμπρινίδης είναι στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ε.Βενιζέλος είναι το Eurogroup, o άλλος αντιπρόεδρος, ο Θ.Πάγκαλος ταξίδι στην Βουδαπέστη συναντάται με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και ο … Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι στην … Σεβίλλη σε σύνοδο του ΝΑΤΟ!

Τυχαίο; Ίσως όχι και τόσο: Από χθες που η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μετέφερε το παιχνίδι στο γήπεδο του «αδύναμου κρίκου» της Ελλάδας, η συμπεριφορά και η ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση άλλαξα άρδην. Επανήλθαν φοβικά σύνδρομα, δόθηκε εντολή να μείνει μόνο μία πυραυλάκατος (!) στη Ρόδο,  οποία αντικατέστησε την κανονιοφόρο, στις σημερινές τους δηλώσεις οι υπουργού Άμυνας Ελλάδας και Κύρπου ήταν, ας το πούμε επιεικώς, πολύ προσεκτικοί μήπως και ενοχλήσουν την Άγκυρα και αντί να κάνουν δηλώσεις-απάντηση στην κίνηση της Τουρκίας με την ΑΟΖ, υπαινίχθικαν ότι ο Τύπος ότι … κλιμακώνει!

Πραγματικά τα μηνύματα που εστάλησαν σήμερα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου από την συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, ήταν τα εντελώς αντίθετα από αυτά που εκτιμούμε ότι έπρεπε να σταλούν. Αντί να επιδειχθεί αποφασιστικότητα και να τονιστούν οι «κόκκινες γραμμές», το «μούδιασμα», για να μην πούμε φόβος, ήταν εμφανές.

Θα σταθούμε σε δύο σημεία της συνέντευξης: Στο ότι εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους για υπεράσπιση των ελληνικών και κυπριακών δικαίων στην … διεθνή κοινότητα (!) και ότι ενώ στην αρχή ο πουργό Π.Μπεγλίτης μίλησε για «Ετοιμότητα σε όλους τους τομείς» εν συνεχεία είπε ότι «Δεν υπάρχει αξημένη επιφυλακή!

Δηλαδή μετά απ’όλα αυτά η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης; Αυτό, αν ευσταθούσε – που δεν ευσταθεί – θα ήταν επιεικώς επικίνδυνο και ακατανόητο. Γιατί δηλώθηκε; Μα για «να μην δοθούν αφορμές στην Τουρκία», να μην θεωρηθεί ότι «η Ελλάδα κλιμακώνει»!

Προφανώς, κατ’αυτό τον τρόπο όλη η ηγεσία της κυβέρνησης αναχώρησε για να μην φανεί ότιν «Η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο>

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ελληνική πολιτική ελίτ στα χέρια της οποίας έχει ανατεθεί το μέλλον του έθνους  δεν διαθέτει αυτό που οι στρατιωτικοί αναλυτές ονομάζουν Παιδεία Εθνικής Ασφαλείας.

Δυστυχώς οι τρείς αυτές λέξεις αποτελούν terra incognita για τους Έλληνες πολιτικούς τουλάχιστον για την γενιά που κυβερνά την χώρα τα τελευταία 16 χρόνια αφού ακόμα και ο πιο καλόπιστος Έλληνας πολίτης δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι η χώρα αυτή την στιγμή  το σύνολο σχεδόν των κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ηγεσίας απουσιάζει, αφού τόσο ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών όσο και οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ λείπουν στο εξωτερικό ταυτοχρόνως.

Τουλάχιστον αν χρειαστεί ελπίζουμε ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Δ.Ρέππας να έχει και στρατηγικές ικανότητες εκτός από μετρ του εσωτερικού πολιτικού παίγνιου!

Ωρες-ώρες μας λείπει ο Ανδρέας Παπανδρέου του Μαρτίου του 1987…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr