Ο διεθνής Τύπος σχολιάζει τη γαλλογερμανική στήριξη προς την Ελλάδα

Στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων οικονομικών εφημερίδων και των διεθνών πρακτορείων φιγουράρει και σήμερα η Ελλάδα, αυτή τη φορά με αναφορές στην γαλλογερμανική στήριξη που δόθηκε στη χθεσινή τηλεφωνική διάσκεψη Μέρκελ – Σαρκοζί – Παπανδρέου.

Το πρακτορείο Bloomberg, υπό τον τίτλο η Ελλάδα μένει στο ευρώ, κάνει λόγο για την πεποίθηση της Μέρκελ και του Σαρκοζί ότι η Ευρωζώνη θα μείνει ως όχι και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Παπανδρέου για την κάλυψη των αποκλίσεων στο έλλειμμα.

Οι Financial Times έχουν τίτλο “Γαλλία και Γερμανία δείχνουν την υποστήριξή τους στην Ελλάδα” και αναφέρονται στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο κατά 20.000 μέχρι τον Νοέμβριο.

Η Wall Street Journal έχει τίτλο “Μέρκελ – Σαρκοζί: Η Ελλάδα ανήκει στο μπλοκ του ευρώ” και εστιάζει στις πιέσεις των δύο ηγετών προς τον Παπανδρέου να εφαρμόσει με αυστηρό και αποτελεσματικό τρόπο τα συμφωνηθέντα.

Η WSJ αναφέρεται επίσης στη συμφωνία για τη διεύρυνση του πεδίου του EFSF ώστε να του δοθεί η εξουσία να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.

πηγη