Από τον περασμένο Ιούνιο οι άνεργοι έσπασαν το “φράγμα” των 800.000…

Επίσημα πλέον και μάλιστα με στοιχεία τριμήνου

ήδη από τον περασμένο Ιούνιο οι άνεργοι έσπασαν

το “φράγμα” των 800.000

Μιλάμε για ένα διάστημα κατά το οποίο (δεύτερο τρίμηνο του 2011) οι εποχικές εργασίες ήταν “στο φουλ”, δηλαδή σε μια περίοδο που όποιος μπορούσε να βρει κάποια δουλειά την είχε βρει.
Έτσι και με βάση το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος λήγει σε λίγο μιλάμε ήδη για μια ολόκληρη στρατιά ανέργων οι οποίοι επίσημα θα αγγίξουν το εκατομμύριο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι στα επίσημα στοιχεία δεν προσμετράται η ημιαπασχόληση κλπ.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (20,0%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (13,7%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (32,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 38,3%.
Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (34,5%), ενώ ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (24,9%) και οι απόφοιτοι ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (19,0%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (9,7%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (11,6%).
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 24,6% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 50,9%.

πηγη

_______________________________________________________________________

Ο υπουργός, τι ερωνεία, εργασίας υπολογίζει

πως με τη λήξη της τουριστικής σεζόν

οι άνεργοι Έλληνες θα είναι περίπου ένα εκατομμύριο!

  Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είπε στη Βουλή πως δεν θα ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια για τα επιδόματα ανεργίας.
 Σοκαριστική όμως ήταν η προφητεία του: »τους επόμενους ένα με δύο μήνες με τη λήξη της τουριστικής περιόδου θα προστεθούν 100.000 με 120.000 άνεργοι στο ταμείο ανεργίας και θα προστεθούν στους περίπου 200.000 που σήμερα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και στους 800.000 που είναι εγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ».
 Μπορεί ο υπουργός να υποσχέθηκε πως »Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία που ανέρχεται σήμερα στο 16,5% για να μην φθάσει στο 20% μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου αλλά και μέχρι το τέλος του χρόνου» όμως η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη.