Μιχελάκης:»Την ώρα που η κυβέρνηση απολύει, τουλάχιστον, 20.000 δημ.υπαλ., αποκαλύπτεται ότι έχει προσλάβει, τουλάχιστον, 25.000 Δ. υπαλλήλους.»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θράσος τους δεν έχει όρια.

Δύο ερωτήματα στα οποία δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση:

Πρώτον, διαψεύδουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα οποία το 2010 έγιναν 25.850 προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 προσλήψεις με συμβάσεις έργου; Να σημειώσουμε ότι στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται προσλήψεις, που δεν ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ, όπως το προσωπικό για τα Σώματα Ασφαλείας και οι γιατροί του ΕΣΥ! Και

Δεύτερον, πως γίνεται οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν μειωθεί κατά 200.000 -όπως ισχυρίζεται το υπουργείο- οι αποδοχές τους να έχουν μειωθεί κατά 13,5% και το κόστος της μισθοδοσίας να έχει περιοριστεί μόνο κατά 7%;»

«Την ώρα που  η κυβέρνηση απολύει, τουλάχιστον, 20 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλύπτεται ότι έχει προσλάβει, τουλάχιστον, 25 χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτές είναι προσλήψεις ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες.

  • Ανήθικες, γιατί γίνονται αιτία μαζικών απολύσεων.

  • Εγκληματικές, γιατί εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό της χώρας και γίνονται αφορμή για νέα οδυνηρά μέτρα. Και

  • Παράνομες, γιατί παραβιάζεται ο κανόνας “μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις” που ίσχυε κατά το 2010 και “μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις” που ισχύει για το 2011.

Συγκεκριμένα:

  • Όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε,  η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

  • Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40) για το 2010,  καλύφθηκαν  25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353  θέσεις με συμβάσεις έργου.

  • Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 13,5%, το κόστος της μισθοδοσίας περιορίστηκε μόνο κατά 7% (500 εκατ. ευρώ) ως το τέλος Ιουλίου.

  • Στοιχεία για το θέμα δημοσιεύει και η εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι περικοπές μισθών πηγαίνουν σε νέες προσλήψεις. Οι θυσίες των Ελλήνων χάνονται στις πελατειακές σχέσεις και τις κομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης.

Και αυτό είναι έγκλημα για το οποίο οφείλουν να λογοδοτήσουν όλοι οι συνυπεύθυνοι».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Δ.