Ανεύθυνα τα περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, τα προωθούν διεθνείς κερδοσκόποι

Διεθνείς κερδοσκόπους βλέπουν πίσω από τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και τάσσονται “απερίφραστα και ανεπιφύλακτα” υπέρ της χορήγησης βοήθειας προς τη χώρα.

“Μπορεί να συζητιέται η χρεοκοπία της Ελλάδος, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί” δήλωσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες. Προειδοποίησε ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος, θα προκαλούσε ένα ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης, όχι μόνον σε χώρες όπως η Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

“Τα σενάρια περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδος τα προωθούν οι διεθνείς κερδοσκόποι και κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι διεθνείς επενδυντές, χωρίς, όμως να έχουν επιχειρήματα, ανέφερε, ενώ εκτίμησε ότι τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανά να κλείσουν τις δημοσιονομικές τρύπες της ελληνικής οικονομίας και να την καταστήσουν αξιόπιστη απέναντι στην τρόικα, έτσι ώστε να συνεχισθεί ανεμπόδιστα η οικονομική βοήθεια προς την χώρα” τόνισε.

πηγη