Την ΕΑΒ επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρέσβης

Τις δραστηριότητες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), τη στρατηγική της και ιδιαιτέρως τη συνεργασία με τις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες και με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, παρουσίασε η διοίκηση της εταιρίας στον Αμερικανό πρέσβη, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αμερικανός αξιωματούχος στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Τανάγρα.

«Η ΕΑΒ ήταν και συνεχίζει να είναι στρατηγικός εταίρος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και των αμερικανικών αμυντικών βιομηχανιών. Προσδοκούμε τη συνέχιση και ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος και συνεργάζονται για την ικανοποίηση των αμοιβαίων αμυντικών τους αναγκών», δήλωσε ο κ. Σμιτ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στην οποία συνοδευόταν από τον συνταγματάρχη Μπράντλεϊ Τζόουνς και από τον αντιπρόεδρο της Lockheed Martin International Ντένη Πλέσσα.

«Η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, με δεδομένα τα εν εξελίξει προγράμματα και την αμοιβαία επωφελή σχέση που έχει αναπτύξει η ΕΑΒ με την αμερικανική κυβέρνηση, την USAF και αμερικανικές εταιρείες. Η ΕΑΒ έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει με επιτυχία σειρά προγραμμάτων, αποδεικνύοντας την υψηλή τεχνογνωσία της και επιβεβαιώνοντας την ηγετική της παρουσία στην αγορά. Ακολουθώντας με συνέπεια μία στρατηγική εξωστρέφειας, επιδιώκουμε επάξια τη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας αλλά και τη δημιουργία νέων», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΑΒ, το ύψος των πωλήσεών της σε αμερικανικές εταιρείες είναι σχεδόν ισόποσο με εκείνο της εγχώριας αγοράς. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεργασία της εταιρείας με τη Lockheed Martin, στο πλαίσιο της οποίας οι πωλήσεις έχουν εξαπλασιαστεί την περίοδο 2004-2011, καταγράφοντας μάλιστα αυξητική τάση.

Την Αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν εκτός από τον κ. Φιλιππάκο, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΒ Κ. Λινάκης, ο Α. Χρονόπουλος και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Οι επίσημοι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με έμφαση στα εργοστάσια Αεροσκαφών -όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα αναβάθμισης 74 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – και Αεροκατασκευών όπου η ΕΑΒ, ως μοναδικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά, υλοποιεί σημαντικά κατασκευαστικά προγράμματα των αεροσκαφών F-16 και C-130J της Lockheed Martin.

ΠΗΓΗ