«Παραιτείται ο Γιούνκερ από το Eurogroup!»

Την παραίτησή του από την προεδρία του eurogroup σκέφτεται να ανακοινώσει επισήμως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πηγές από το Μεγάλο Δουκάτο ο κ. Γιούνκερ θα επικαλεσθεί επισήμως την επιθυμία του να ασχοληθεί με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του ένας Ευρωπαίος  υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες  μετά την παραίτηση του Γιούνκερ Σταρκ από το διοικητικό  Συμβούλιο της ΕΚΤ  και εν μέσω κορύφωσης της κρίσης στην ευρωζώνη, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την εφημερίδα “La Voix” του Λουξεμβούργου καθώς και από την γερμανική έκδοση των «Financial Times» ο κ. Γιούνκερ «δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με την κρίση της ευρωζώνης», ενώ κυβερνητικές πηγές με τις οποίες ήρθε σε επαφή το protothema.gr δηλώνουν πλήρη άγνοια για το όλο θέμα.

πηγη.

_______________________________________________________________________

Καλά θα περάσουμε…

Βλέπουν Σόιμπλε για διάδοχο Γιούνκερ!

Όχι μόνο φαίνεται πως υφίσταται θέμα αποχώρησης Γιούνκερ από την προεδρία του Eurogroup – πρώτο από όλα τα ελληνικά μέσα και από τα πρώτα στην Ευρώπη μετέδωσε το θέμα χτες το βράδυ το protothema.gr – αλλά ήδη έχει ξεκινήσει και η διαδοχολογία!

Χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί επισήμως η παραίτηση του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου από την κρίσιμη αυτή θέση και εν μέσω φημών για τα αίτια της απόφασής του, γερμανικές και γαλλικές εφημερίδες αναφέρονται ήδη στην «μετά Γιούνκερ εποχή». Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Focus”, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή του Πρωθυπουργού του Μεγάλου Δουκάτου στην κορυφή του Εurogroup!

Αν και ο εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού χαρακτήρισε «ανοησίες» το δημοσίευμα, οι Γερμανοί εμφανίζονται έτοιμοι να αναλάβουν οι ίδιοι την θέση του απερχόμενου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τον Μάρκους Φέρμπερ, πρόεδρο των ευρωβουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU της Βαυαρίας, «η Γερμανία πρέπει να αναλάβει επιτέλους ηγετικό ρόλο σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη»

ΠΗΓΗ