ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΦΤΩΧΟΜΑΝΑ» (LIVE)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ

(ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

μετα τις 15.00

(κάντε κλικ στην εικόνα)

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ  (STOPCARTEL TV-GR)

bluesky

μεχρι τις 15.00

____________________________________

Ημέρα πένθους, αντί γιορτής,

λένε οι καταστηματάρχες

_________________

Σάμπως, όμως, είναι κλειστά μόνο τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται στην εστίαση; Πέρα από τις βιτρίνες που έχουν εδώ και μήνες, λόγω της κρίσης, λουκέτο, πολλοί καταστηματάρχες δεν άνοιξαν σήμερα. Κάπου ο φόβος για επεισόδια, κάπου και η διάθεσή τους να εκφράσουν με κάποιο τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα του Μνημονίου και το Μεσοπρόθεσμο, κάπου και η καλοκαιρία που έχει οδηγήσει πολύ κόσμο από χτες στην Χαλκιδική για μια βουτιά.

Ησυχία, ερημιά, ελάχιστος κόσμος, η ίδια εικόνα παντού, Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Νίκης, Εγνατία. Ακόμη και στην Πλατεία Αριστοτέλους! Εκεί όπου άλλες χρονιές γινόταν το έλα να δεις από τους πολιτικούς και τις συνοδείες τους με την παρέλαση για χειραψίες από το ένα στέκι στο άλλο. Τώρα τίποτε…

Η΄, μάλλον, κλούβες παντού! Αστυνομία παντού, μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. παντού – ήδη από χτες το βράδυ με τους αναμμένους φάρους τους διέσχιζαν με θόρυβο την συμπρωτεύουσα, δείχνοντας οι «κυρίαρχοι του παιχνιδιού».

Σε λίγες ώρες βέβαια, το σκηνικό θα αλλάξει. Ήδη από τις 15.00 ξεκινούν οι πρώτες συγκεντρώσεις και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βελλίδειο. Όπως μας λέει το spnews.gr, από Αθήνα και από Λάρισα, φτάνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές για να διαδηλώσουν με τρένα και λεωφορεία. Και οι σταθμοί έχουν άλλο χρώμα, καθώς οι φοιτητές κυρίως, με τις κιθάρες τους, αλλά και τα συνθήματά τους δίνουν το στίγμα για τα αιτήματά τους.

Η συμπρωτεύουσα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ

Κι από πάνω, στον ουρανό, ανά τακτά διαστήματα το ελικόπτερο της Αστυνομίας να επισκιάζει τις φωνές τους – και τα πάντα!

Μακάρι όλοι να είναι ψύχραιμοι απόψε… Μακάρι!

ΠΗΓΗ.

7.000 ταξιτζήδες στην Θεσσαλονίκη!

Οι πρώτες συγκεντρώσεις, οι πρώτες προσαγωγές στη ΔΕΘ