«Πάρτε πίσω την εφεδρεία»Ανταρσία «9» βουλευτών

«Ανταρσία» εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ειδικά για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας απειλεί ολόκηρο το κυβερνητικό οικοδόμημα και προκαλεί τριγμούς στο κυβερών κόμμα. Με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ζητούν να μην υιοθετήσει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και αφήνουν αιχμές για καταψήφισή του στην Βουλή!

Πρόκειται για τους:

Βασίλη Κεγκέρογλου,
Μιχάλη Τζελέπη,
Νίκο Ζωϊδη
Δημήτρη Βαρβαρίγο,
Όλγα Ρενταρή
Αθανασία Μερεντίτη,
 _
Βάσω Αλεξανδρίδου,
Σπύρο Μοσχόπουλο.
Μιχάλη Παντούλα

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ένα σχέδιο μετακινήσεων ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς και να ξεχάσει τα περί εφεδρείας».

Τυχόν καταψήφιση του θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης. Οι πιέσεις που υφίστανται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό τους ειδικά για τις απολύσεις και την «εργασιακή εφεδρεία» στο δημόσιο είναι τεράστιες αφού η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι, είναι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος.

«πλανώνται πλάνην οικτράν» στην κυβέρνηση αν νομίζουν ότι μπορούν να περάσουν αναίμακτα αυτά τα μέτρα από την Βουλή. Ακόμα και πέντε βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο ή την τροπολογία που θα προβλέπει τα παραπάνω η κυβέρνηση απλά πέφτει…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr