«Ξεχάστε τους μικρούς της ευρωζώνης και σώστε Ιταλία και Ισπανία»!(CitiBank)

 

Η Ελλάδα είναι χαμένη, πρέπει να επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για διάσωση της Ιταλίας και της Ισπανίας η Ε.Ε.» αναφέρει σε ανάλυσή του ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Citigroup, Willem Buiter, ο οποίοςεπίσης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της τον Οκτώβριο.

 

Παράλληλα, όπως είπε θα πρέπει να επιτρέψει στα μικρότερα κράτη μέλη του ευρώ να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους, δηλαδή να προχωρήσουν σε «κουρέματα».

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Buiter, πρώην μέλος της τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αλλάξει πορεία, συγκεκριμένα όχι απλώς να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια, αλλά να αρχίσει να τα μειώνει.

Επίσης, τόνισε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στο να προστατεύσει την Ιταλία και την Ισπανία από την μετάδοση της κρίσης χρέους, επιτρέποντας παράλληλα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να αναδιαρθρώσουν το χρέος.

«Οι Ισπανία και Ιταλία, εάν τύχουν κακοδιαχείρισης, δεν θα είναι ευρωπαϊκά, αλλά παγκόσμια προβλήματα», προειδοποίησε ο Buiter.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr