Τουρκική καταδρομική επιχείρηση στα Λεύκα της Κύπρου! (βίντεο)

Τούρκοι κομάντο εκτέλεσαν καταδρομική επιχείρηση στην περιοχή Λεύκα Κύπρου , περνώντας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της ΕΦ έκλεψαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες και μόλυναν με συνθήματα τους τοίχους του φυλακίου.

Είναι σαφές ότι η όλη επιχείρηση εντάσσεται στην απόπειρα της Τουρκιάς να κλιμακώσει την ένταση στο νησί ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Eίναι επίσης αυτονόητο ότι θα είχαμε «λουτρό αίματος» αν γίνονταν αντιληπτοί από τους Εθνοφρουρούς, αν και φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το φυλάκιο καιήθεραν ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε φρουρά.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της ΕΦ από την κυβέρνηση Χριστόφια όπου έφτασαν στο σημείο, άκουσον-άκουσον, να αφήσουν τις σημαίες σε μη επανδρωμένο φυλάκιο αφύλακτες! Η αφασία και η έλλειψη ασφάλειας, σε όλο της το μεγαλείο!

Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου διέταξε έρευνα για το περιστατικό, ενώ η υπόθεση απασχολεί και την Αστυνομία. Ανάστατοι από την τουρκική επιδρομή οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν να επανδρωθούν ξανά κάποια φυλάκια.

Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης στο τηλεοπτικό σταθμό οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει από το ΓΕΕΦ την επάνδρωση του φυλακίου αλλά η απάντηση ήταν αρνητική καθότι υπήρχε διαταγή από την πολιτική ηγεσία να αποσυρθούν οι στρατιώτες.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Κύπρου

ΠΗΓΗ

1 Comment

  1. Καλά βρε μ@λάκες που κυβερνάτε, δε σας κόβει καθόλου δηλαδή. Απο τη μία εκρήξεις και απο την άλλη αντί να επανδρώνουμε όλη την πράσινη γραμμή, κλέινετε και τα φυλάκια. Ξύλο ρε γ@μώτο που σας πρέπει…. Αλλά γ@μώ και τη νοοτροπία σας. Θυμάμαι πρίν 12 χρόνια όταν υπηρετούσα σε φυλάκιο τηςε πράσινης γραμμής, κλέψαμε μια τουρκική σημαία απο ένα φυλάκιο του εχθρού και την κάψαμε. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει ο διοικητής της μονάδας μας, να μας ρίξει απο 10 μέρες φυλακή διότι παρα λίγο να προκληθεί επεισόδιο είπε. Οι κ@λότουρκοι που ήρθαν και έκαναν αυτά που δείχνει το βίντεο πιό πάνω, θα πήρανε και τιμητική άδεια, εμείς όμως φυλακή! Γι αυτό λέω, γ@μώ τη νοοτροπία σας μέσα…

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.