«Ένα εκατ. υπάλληλοι ταλαιπωρούν δέκα εκατ. Έλληνες»

Την κατάσταση στο ελληνικό δημόσιο τομέα επιχείρησε να περιγράψει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξαπολύοντας επίθεση τόσο κατά των φαινομένων γραφειοκρατίας όσο και κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην επιτροπή Υγείας της Βουλής είπε «Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες, είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος η γραφειοκρατία. Ξέρω τον εχθρό μου… το 1εκατομμύριο  υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια  πληρώνουν το 1 εκατομμύριο.  Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς..».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η ρίζα του κακού βρίσκεται στο Σύνταγμα «Το ισχύον σύνταγμα αποτελεί  την πρώτη γραμμή μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας.

Οποίος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται». Με τους ίδιους ρυθμούς μίλησε και για την Αριστερά λέγοντας ότι  «Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η ζωή έχει αξία μόνο αν είσαι αριστερός.

Αν δεν είσαι, σε πεθαίνουν μέσα σε 15 ημέρες.  Ό, τι έγινε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του εμφυλίου αντιστράφηκε μετά την μεταπολίτευση»

πηγη