“Ανακοινώστε άμεσα απολύσεις και εφεδρείες στο Δημόσιο!”

 ‘Αμεση περικοπή δαπανών μέσω της απόλυσης

δημοσίων υπαλλήλων ..

Την ενεργοποίηση της υπόσχεσης για άμεση περικοπή δαπανών μέσω της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων έως την Παρασκευή δηλαδή λίγα 24ωρα πριν έλθουν στην Αθήνα ζητούν πλέον από την ελληνική κυβέρνηση οι εκπρόσωποι της Tρόικας.

 Όπως πληροφορείται το protothema.gr από τις Βρυξέλλες, οι κ. Τομσεν, Μορς και Μαζουχ είπαν σε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ότι «πριν έλθουν στην Αθήνα στις 14-15 Σεπτεμβρίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις στις οποίες θα αναφέρει πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι είτε θα απολυθούν είτε θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας άλλα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλεγαν στο protothema.gr ότι η τρόικα δεν ζητεί τίποτε άλλο παρά η κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα ακριβώς έχει υποσχεθεί στο παρελθόν όχι με αοριστίες άλλα συγκεκριμένα.

Άλλες πηγές στις Βρυξέλλες παρέπεμπαν με νόημα στην δηλαδή του υπουργού των οικονομιών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σοιμπλε o οποίος είπε ότι «η επόμενη δόση θα δοθεί στην Ελλάδα μόνο με απόφαση της Tρόικας και όχι με πολιτική απόφαση»…

πηγη