Οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα

«Βγαίνουμε στους δρόμους για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων μας!

 

Την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση, στις 12:00 στην Ομόνοια με τους φοιτητές και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Την ίδια μέρα συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητές και το ΜΑΣ, με τους καθηγητές και το ΠΑΜΕ, μαζί με τους γονείς μας».

Την ανακοίνωση αυτή έκανε το Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

 Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 Πριν ακόμα η νέα σχολική χρονιά ξεκινήσει το Υπουργείο Παιδείας έστρωσε το έδαφος για το νέο πιο ταξικό και υποβαθμισμένο σχολείο. Η Υπουργός δήλωσε ότι και αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη ενώ προτεραιότητα τους είναι ο μαθητής. «Πρώτα ο μαθητής» είπαν. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, σε αίθουσες που θα μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες. Σημαίνει σχολεία που θα μας «διδάσκουν» από φωτοτυπίες και dvd αφού μόνο 37 από τους 980 τίτλους βιβλίων έχουν τυπωθεί. Ενώ τα φροντιστήρια θα συνεχίσουν να γιγαντώνονται.

 Μας κοροϊδεύουν!

 Μειώνουν τις κρατικές δαπάνες για την παιδεία και ζητάνε από τους γονείς μας να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μας προτείνουν να καλέσουμε χορηγούς σαν «σωτήρες» για να ελέγχουν τη σκέψη μας, το πώς θα ζούμε.

Μιλάνε για το «σχολείο της ελευθερίας». Ένα σχολείο στο οποίο απαγορεύονται οι Γενικές Συνελεύσεις, στο οποίο καθηγητές και διευθυντές απειλούν με απουσίες και αποβολές όταν οι μαθητές αποφασίζουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Αυτή είναι η δικιά τους ελευθερία!

Αντί για ολόπλευρη μόρφωση και γνώση μας δίνουν σκόρπιες δεξιότητες και πληροφορίες. Με το νέο σχολείο και το νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα αφήνουν απέξω από ΑΕΙ και ΤΕΙ τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών ενώ δίνουν πτυχία – διαβατήρια για την ανεργία σε όσους καταφέρουν να σπουδάσουν.

 Η γνώση για εμάς είναι δύναμη! Και αυτό φοβούνται !

 Μας θέλουν αμόρφωτους με σκυμμένο το κεφάλι.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !

 Μας ανοίγουν το δρόμο στη μαστούρα για να μας κλείσουν το δρόμο του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής !

 ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΜΕΙΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!

 Η οικονομική κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ παίρνουν συνεχώς βάρβαρα μέτρα ενάντια στις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Δεν υπάρχει σπίτι όπου η λαϊκή οικογένεια να μπορεί να τα φέρει βόλτα. Στους νέους η ανεργία έχει φτάσει το 40%. Την ίδια ώρα που ζητάνε χαράτσια από τους γονείς μας, τα πάντα ακριβαίνουν για να στηρίζονται οι πλούσιοι.

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ…

 

Η φωνή των μαθητών να ακουστεί μαζικά και οργανωμένα μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

 εχουμε δικαίωμα στη μόρφωση, στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή!

Διεκδικούμε:

 Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας (για πετρέλαιο, θέρμανση, κτλ).

Όλα τα βιβλία στα χέρια μας από την πρώτη μέρα.

Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.

Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

Απευθυνόμαστε πλατιά με το κάλεσμα του Συντονιστικού στους συμμαθητές μας.

Το μοιράζουμε στις γειτονιές μας!

Από την πρώτη μέρα των σχολείων το κάλεσμα του Συντονιστικού να φτάσει παντού!

Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω.

 Συζητάμε και παίρνουμε αποφάσεις στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων μας!

 Αγωνιστικές παρεμβάσεις από την πρώτη μέρα μέσα στα σχολεία με συζητήσεις, αποχές, Γενικές Συνελεύσεις

 Βγαίνουμε στους δρόμους για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων μας!

 Την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση, στις 12:00 στην Ομόνοια με τους φοιτητές και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

 Την ίδια μέρα συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητές και το ΜΑΣ, με τους καθηγητές και το ΠΑΜΕ, μαζί με τους γονείς μας.

ΠΗΓΗ