«Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα,η λύση στο ελληνικό πρόβλημα»

«Η ελληνική μεσαία παραγωγική τάξη είναι γεγονός ότι σήμερα έχει συρρικνωθεί και κινδυνεύει με εξαφάνιση περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επειδή, όμως, έχει μάθει να μην ζει παρασιτικά και στο βαθμό που η ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία τη χρειάζονται, θα επιβιώσει με την εργατικότητα και το φιλότιμο που διαθέτει». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στα γραφεία της συνομοσπονδίας με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι το εμπόριο διερωτάται »άν όλες αυτές οι θυσίες και οι δοκιμασίες που περνάμε είναι για να σωθούν οι μικρομεσαίοι Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτήν τη χώρα ή για να σωθούν οι σημερινοί εγχώριοι και αλλοδαποί δανειστές μας και αυριανοί αγοραστές μας» και πρόσθεσε ότι »η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η μεσαία παραγωγική τάξη δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση στο ελληνικό πρόβλημα».

 

Στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης ανέφερε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις που περιμένει εδώ και χρόνια η ελληνική κοινωνία και οι διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται οι Μμε Επιχειρήσεις δυστυχώς δεν βρίσκονται μεταξύ των όρων του Μνημονίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μικρομεσαίο εμπόριο σήμερα, με έμφαση στα ζητήματα της υπερφορολόγησης, της χρηματοδότησης και των επενδύσεων, της παραοικονομίας και της κατάστασης στον ΟΑΕΕ.

 

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του δεσμεύθηκε για την προώθηση των αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου και διατύπωσε τις ακόλουθες προτάσεις: τη δημιουργία μίας δημόσιας τράπεζας για τη χρηματοδότηση των Μμε επιχειρήσεων, τη μεταφορά ομολόγων των κερδοφόρων ΔΕΚΟ προς τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή ενός ποσοστού 1% επί του συνολικού τζίρου για την ενίσχυση των ταμείων.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ