Σαμαράς στον “Τύπο της Κυριακής”: “Μόνη λύση οι εκλογές, ο λαός θέλει καθαρές λύσεις και όχι μια κυβέρνηση – κουρελού”

Σαμαράς: πως θα κυβερνήσω

 

Τη δική του πλατφόρμα διακυβέρνησης της χώρας, με βασικό άξονα ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, καταθέτει με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στο έλλειμμα και το χρέος και εκτιμά ότι τα αδιέξοδά της θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα λόγω της αποτυχίας της πολιτικής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές, «τις οποίες είναι πολύ δύσκολο πια να αποφύγει η κυβέρνηση», και ζητεί ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για καθαρές λύσεις ώστε να προχωρήσει με «λυμένα τα χέρια για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

“Θέλω όταν κυβερνήσω να έχω τα χέρια μου λυμένα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και το λαό στο πλάι μου“, δηλώνει μεταξύ άλλων.

Απορρίπτει τα σενάρια συγκυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «στις δύσκολες στιγμές ο λαός θέλει καθαρές λύσεις και όχι μία ετερόκλητη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι θα τσακώνονται για μία θέση», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για προσχηματική διάθεση συναίνεσης με σκοπό τη συνενοχή σε πολιτικές που ήδη έχουν αποτύχει».

Σχολιάζοντας το πρόσφατο «επεισόδιο» μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας, προβλέπει πως «σύντομα θα επαναληφθεί το κακοπαιγμένο έργο ότι κινδυνεύει η επόμενη δόση, επενδύοντας στο φόβο».

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της οικονομίας, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι τώρα ανακάλυψε ξαφνικά την ύφεση, όταν υπέγραψε μία οικονομική πολιτική, που κορυφαίο συστατικό της είχε την ύφεση.

«Δεν έχουμε λάθη στην εφαρμογή ενός σωστού προγράμματος, έχουμε λάθος πρόγραμμα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, που δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη πρόταση για εναλλακτικό σχέδιο – Plan B, το οποίο θα αποτελέσει τον πυλώνα επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Τάσσεται υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και της περικοπής της δημόσιας σπατάλης, ενώ για την εργασιακή εφεδρεία δηλώνει ότι είναι μεταβατικό μέτρο.

Δεσμεύεται ότι με την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός του «η ανάκαμψη θα φανεί πριν κλείσει χρόνος, πάνω στο χρόνο θα μειωθεί το έλλειμμα, στα δύο χρόνια τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και στα τρία χρόνια η εικόνα θα έχει αντιστραφεί πλήρως».

Για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει δηλώνει ότι “σκέπτεται έντονα αυτόν τον καιρό” την συγκρότηση ενός “ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος που θα περιλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, κι όχι μόνο από το χώρο της αγοράς”. Δηλώνει επίσης ότι δεν θέλει να ανακοινώσει ακόμα λεπτομέρειες για την κυβέρνησή του «πριν το ψάξει καλά» καθώς οι βαθιές τομές χρειάζονται καλή προετοιμασία και σε κρίσιμες στιγμές δεν χωρούν εύκολοι πειραματισμοί.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές δηλώνει τέλος:

“Την πραγματική επιλογή της ανανέωσης την έχουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι της παράταξης. Εγώ οφείλω να δώσω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους”.

πηγη 

________________________________________________________

Τη δική του πλατφόρμα διακυβέρνησης της χώρας, με βασικό άξονα ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, καταθέτει με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνέντευξη ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στο έλλειμμα και το χρέος και εκτιμά ότι τα αδιέξοδά της θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα λόγω της αποτυχίας της πολιτικής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ θεωρεί ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές, «τις οποίες είναι πολύ δύσκολο πια να αποφύγει η κυβέρνηση» και ζητεί ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για καθαρές λύσεις ώστε να προχωρήσει με «λυμένα τα χέρια για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Απορρίπτει τα σενάρια συγκυβέρνησης δηλώνοντας ότι «στις δύσκολες στιγμές ο λαός θέλει καθαρές λύσεις και όχι μία ετερόκλητη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι θα τσακώνονται για μία θέση» ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για προσχηματική διάθεση συναίνεσης με σκοπό τη συνενοχή σε πολιτικές που ήδη έχουν αποτύχει».

Σχολιάζοντας το πρόσφατο «επεισόδιο» μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας προβλέπει πώς «σύντομα θα επαναληφθεί το κακο-παιγμένο έργο ότι κινδυνεύει η επόμενη δόση επενδύοντας στον φόβο».

Σε ο,τι αφορά το μέτωπο της οικονομίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι τώρα ανακάλυψε ξαφνικά την ύφεση όταν υπέγραψε μία οικονομική πολιτική, που κορυφαίο συστατικό της είχε την ύφεση.

«Δεν έχουμε λάθη στην εφαρμογή ενός σωστού προγράμματος έχουμε λάθος πρόγραμμα» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς που δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη πρόταση για εναλλακτικό σχέδιο-Plan B το οποίο θα αποτελέσει τον πυλώνα επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα. Τάσσεται υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και της περικοπής της δημόσιας σπατάλης ενώ για την εργασιακή εφεδρεία δηλώνει ότι είναι μεταβατικό μέτρο.

Δεσμεύεται ότι με την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός του «η ανάκαμψη θα φανεί πριν κλείσει χρόνος, πάνω στο χρόνο θα μειωθεί το έλλειμμα, στα δύο χρόνια τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και στα τρία χρόνια η εικόνα θα έχει αντιστραφεί πλήρως».

Ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος που θα περιλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς αλλά αφού πρώτα γίνει σωστή προετοιμασία ενώ για τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα έχει ως βασικό κριτήριο την αξιοκρατία, την ενότητα και την ανανέωση.

πηγη.

_______________________________________________________________________________

ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σαμαράς: Αναπόφευκτες οι εκλογές

«Έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες για την κυβέρνηση κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» καθώς, όπως σημειώνει, «έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος». Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως καθημερινά μεγαλώνουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης αφού «η πολιτική της απέτυχε». Επιμένει, δε, ότι το πρόγραμμα είναι λανθασμένο και σημειώνει: «ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν πολλά λάθη και υστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπαν. Και γι’αυτό δεν πιάνει τους στόχους του».

Αναφερόμενος στη «διακοπή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα σημειώνοντας πως «έκαναν ολόκληρη συνέντευξη τύπου για να διαψεύσουν αυτό που οι ίδιοι διέδιδαν» ενώ προέβλεψε πως «σύντομα θα βάλουν και πάλι διλήμματα στο λαό επενδύοντας στο φόβο. Ότι δηλαδή κινδυνεύει η επόμενη δόση κλπ. Το γνωστό κακοπαιγμένο έργο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει επίσης την αγωνία του για την ανεργία και τονίζει πως «το μόνο αντίδοτο είναι η ανάπτυξη» ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όψιμα ανακάλυψε την ύφεση καθώς συνυπέγραψε μια πολιτική που έχει κορυφαίο συστατικό της την ύφεση.

Εκτιμά ότι η αποτυχία της πολιτικής θα θέσει εκ των πραγμάτων θέμα για αλλαγή πολιτικής και «αυτό θα γίνει με επαναδιαπραγμάτευση». Τονίζει μάλιστα πως η ΝΔ έχει εναλλακτικό σχέδιο με ολοκληρωμένη πρόταση «και δεν θα πάψουμε να επιμένουμε σε αυτό μέχρι να τους πείσουμε».

 Όχι στη συγκυβέρνηση

 Απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο συγκυβέρνησης και προσθέτει: «δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις . Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι τσακώνονται για μια «θεσούλα». Τέτοιοι «ζεστο-θεσούληδες» υπήρξαν πάντα μόνιμοι εχθροί του Έθνους μας». Λέει ότι σκέπτεται να σχηματίσει ολιγομελή κυβέρνηση και με ανθρώπους της αγοράς αλλά δεν θέλει να το ανακοινώσει «πριν το ψάξει καλά» καθώς οι βαθιές τομές χρειάζονται καλή προετοιμασία και σε κρίσιμες στιγμές δεν χωρούν εύκολοι πειραματισμοί.

Ο κ. Σαμαράς επιμένει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα που βαίνουν συνεχώς μειούμενα, λόγω της υπερ-φορολόγησης και της ύφεσης ενώ για τις περικοπές στο Δημόσιο τονίζει πως η ΝΔ με την πρότασή της και το πρόγραμμά της «ακτινογραφεί εκεί όπου υπάρχει λίπος και αληθινή σπατάλη. Δεν κόβουμε από το …πετσί και κόκαλο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει τη θέση του για ανακήρυξη της ΑΟΖ το συντομότερο δυνατό. Αποφεύγει να σχολιάσει τις εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τις υποκλοπές αλλά τονίζει ότι στα πολύ θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή συγκαταλέγονται η πολιτική των αγωγών, η στάση της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και η στάση στο σχέδιο Ανάν. Επιδοκιμάζει τη συγχώνευση ALPHA-ΕURΟΒΑΝΚ, τονίζει πως το τραπεζικό σύστημα πρέπει να αναδιαρθρωθεί ενώ θεωρεί ότι ένας κρατικός πυλώνας είναι χρήσιμος και αναπτυξιακός «όταν με τη παρέμβαση του παίζει ρυθμιστικό ρόλο και εμποδίζει τη δημιουργία δεσπόζουσας θέσης».

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

________________________________________________________________________________

ΑΠΟ STATESMEN

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς, που με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» οριοθετεί τον πολιτικό σχεδιασμό και την εκλογική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας «καθαρή εντολή» από τον ελληνικό λαό, και αποδοκιμάζοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας.

«Εμείς ζητάμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις, και όχι συγκυβέρνηση. Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση-κουρελού, όπου όλοι τσακώνονται για μια θεσούλα. Τέτοιοι… ζεστο-θεσούληδες υπήρξαν πάντα μόνιμοι εχθροί του έθνους μας», σχολιάζει με νόημα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο των πρώτων δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου που δείχνουν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει αποκτήσει ευρύ προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ, και θα είναι πρώτη στις επόμενες εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει και μια πρόγευση των προθέσεών του για τη συγκρότηση της δικής του κυβέρνησης, μετά από τη διαφαινόμενη νίκη στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι θα πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άνθρωποι της αγοράς, δεν σκοπεύει ωστόσο να το ανακοινώσει ακόμη, πριν το ψάξει καλά.

Χαρακτηρίζει αποτυχημένη την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, και επισημαίνει ότι επιτείνει τα αδιέξοδα και την ύφεση, ενώ χαρακτηρίζει επικοινωνιακό τέχνασμα όσα διαδραματίστηκαν με τη «διακοπή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση ότι επενδύει στον φόβο.

πηγη