«Crash test» για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – κοινωνίας η συνδιάσκεψη

Σε κρας τεστ για τις σχέσεις με το κόμμα και με την κοινωνία αναδεικνύεται η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Σε κρας τεστ για τις σχέσεις με το κόμμα και με την κοινωνία αναδεικνύεται η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ  που ξεκινά αύριο στο Τάε Κβο Ντο για τον Γιώργο Παπανδρέου.

(απόντες θα είναι ,Σημίτης,Φλωριδης…)

 

Ο πρωθυπουργός, αξιοποιώντας και τα σημειώματα που έχει λάβει από τους υπουργούς, συγγράφει στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Παρίσι την ομιλία του, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται παρουσίες και απουσίες, αλλά και οι αντιδράσεις οργανωμένων τμημάτων του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, όπως αποκαλύπτει το real.gr, στη συνδιάσκεψη δεν θα συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αλλά και στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

 

«Η έξοδος από την κρίση, όπως δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει τη σφραγίδα των θέσεων και των ιδεών του ΠΑΣΟΚ» δηλώνει στο real.gr ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, τονίζοντας πως «η Εθνική μας Συνδιάσκεψη καλείται τώρα, να βάλει τη σφραγίδα της νέας αναπτυξιακής ταυτότητας της χώρας, που θα δώσει προοπτική και ελπίδα, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση».

 

Παράλληλα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με μία σκληρή δήλωσή του στο real.gr, κατηγορεί την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ πως «φοβούμενη τη φωνή των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να οδηγηθούμε σε μία συνοπτική, απολίτικη και προβληματική διαδικασία Συνδιάσκεψης, επιχειρώντας να κρύψει «κάτω από το χαλί» τα υπαρκτά και διογκούμενα προβλήματα».

 

«Προφανώς έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια «φιέστα», όπου τα στελέχη μας θα κληθούν να παίξουν το ρόλο του χειροκροτητή, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν και να καταθέσουν τις διαφωνίες τους με τις ακολουθούμενες πολιτικές. Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι το θέμα δεν είναι να μιλήσουν οι Υπουργοί, αλλά να ακούσουν τα θύματα των πολιτικών τους!» τονίζει, ζητώντας Συνέδριο.

 

Ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και η Αριστερή Πρωτοβουλία θα κατεβάσουν κείμενο στο ΠΑΣΟΚ, θέτοντας στο στόχαστρο τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κείμενο δημοσιοποιούν το πρωί σήμερα και οι 99 συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό τομέα που συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννα Παναγόπουλο, ζητώντας αλλαγή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η ηγεσία της κυβέρνησης θα βρεθεί στο στόχαστρο και στελεχών της εκσυγχρονιστικής ομάδας που επέλεξαν, τελικά, να μην κατεβάσουν κείμενο με υπογραφές.

 

Η δήλωση Καρχιμάκη στο real.gr

 

«Η πρόταση-απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για τη σύγκλιση Προγραμματικής Εθνικής Συνδιάσκεψης, αποδείχθηκε από τις εξελίξεις πόσο σημαντική και αναγκαία ήταν.

 

Η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη με τις 329 διαδικασίες διαβούλευσης με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών, φίλων του Κινήματος μας αλλά και πολιτών, σε κάθε γωνιά της χώρας και στο εξωτερικό, απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ, παραμένει ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, που ξέρει ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, να συζητά και να παράγει πολιτική. Ένας πολιτικός οργανισμός που προτείνει λύσεις και δεν εξαντλεί την δραστηριότητα του, στο να διαμαρτύρεται και να στήνει αντισυγκεντρώσεις δήθεν αγανακτισμένων.

 

Οι διαδικασίες προς την Συνδιάσκεψη, δεν ήταν οι συνήθεις ασκήσεις κομματικής γυμναστικής. Είχαν περιεχόμενο και ουσία.

 

Καταφέραμε, καταγράφοντας και ιεραρχώντας τις προτεραιότητες κάθε περιοχής, να παρουσιάσουμε στις περιφερειακές μας Συνδιασκέψεις ένα ξεκάθαρο αναπτυξιακό σχέδιο για κάθε περιφέρεια. Η Εθνική μας Συνδιάσκεψη καλείται τώρα, να βάλει τη σφραγίδα της νέας αναπτυξιακής ταυτότητας της χώρας, που θα δώσει προοπτική και ελπίδα, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.

 

Η έξοδος από την κρίση, όπως δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει τη σφραγίδα των θέσεων και των ιδεών του ΠΑΣΟΚ».

Η δήλωση Παναγιωτακόπουλου στο real.gr

«Η χώρα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με μια σειρά αδιέξοδων πολιτικών αδυνατεί να σηματοδοτήσει μια πορεία εξόδου από την κρίση. Αντίθετα, οι επιλογές της πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, σκορπούν την απογοήτευση και την ανασφάλεια στους Έλληνες πολίτες, μεγεθύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης στα μικρομεσαία και φτωχά στρώματα της κοινωνίας.

 

Το κόμμα κινείται χωρίς πυξίδα, με εμφανή τα σημάδια μιας βαθιάς ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής κρίσης. Μιας κρίσης στρατηγικής που το οδηγεί στην απαξίωση και την εναντίωση με το σύνολο της κοινωνίας.

Υποστήριξα από την πρώτη στιγμή, ότι η μόνη συγκροτημένη απάντηση μπορεί να προέλθει από ένα Συνέδριο που θα συζητήσει ανοιχτά και δημοκρατικά για όλα και θα πάρει αποφάσεις για το αύριο του κινήματος. Που θα απαντήσει στα ερωτήματα: Τι είμαστε, που πάμε, με ποιους πηγαίνουμε και τι στόχους έχουμε.

Χρειάζεται προγραμματισμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται ανασυγκρότηση της ήδη διαλυμένης δημοκρατικής παράταξης και συνεπώς δημοκρατική νομιμοποίηση όλων των οργάνων του κινήματος. Χρειάζεται συνεπώς διάλογος και ενωτική συνεννόηση, χρειάζεται όραμα και ελπίδα για το αύριο και αυτό μόνο ένα συνέδριο μπορεί να τα δώσει.

Αντίθετα, η ηγετική ομάδα της Κυβέρνησης και του κόμματος, φοβούμενη τη φωνή των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να οδηγηθούμε σε μια συνοπτική, απολίτικη και προβληματική διαδικασία Συνδιάσκεψης, επιχειρώντας να κρύψει «κάτω από το χαλί» τα υπαρκτά και διογκούμενα προβλήματα. Προφανώς έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια «φιέστα», όπου τα στελέχη μας θα κληθούν να παίξουν το ρόλο του χειροκροτητή, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν και να καταθέσουν τις διαφωνίες τους με τις ακολουθούμενες πολιτικές. Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι το θέμα δεν είναι να μιλήσουν οι Υπουργοί, αλλά να ακούσουν τα θύματα των πολιτικών τους!

Για μια ακόμη φορά ζητώ την άμεση διενέργεια Συνεδρίου προκειμένου οι όποιες πολιτικές να έχουν την κομματική νομιμοποίηση, αλλά και να εκλεγούν νέα όργανα καθώς η θητεία των παλαιών έχει ήδη λήξει.

Πάνω από τις αποφάσεις του Συνεδρίου δεν είναι ΚΑΝΕΙΣ»

πηγη