Δείγματα γραφής; δείγματα «κατοχής»;ή δείγματα ισότιμης συμπεριφοράς;


Αν το συγκεκριμένο γεγονός συνέβαινε στην χώρα τους

πως θα ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ;

Δηλαδή,εταίροι  Β’ διαλογής στην κατανάλωση, 

και

Α’ μόνον στις υποχρεώσεις μας?


Σήμερα το πρωϊ σε ραδιοφωνική συνέντευξη του, στον flash 96, ο νεο-ορισθείς πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μιχας  αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θεμα  είπε πράγματα,που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής,γιατι το θράσος της συγκεκριμένης εταιρείας περισσεύει!

Αντί λοιπόν να ζητήσουν συγνώμη από το αγοραστικό κοινό και να τα «μαζέψουν από τα ράφια» (να τα αποσύρουν από την αγορά,), αμφέβαλαν για το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής ορισμένης απο τον ΕΦΕΤ! Η εταιρεία δια μέσου του δικηγόρου της ,με επιστολή, (αναφέρει ο κ.Μιχας) ,εμμέσως πλην σαφώς ,προσπαθεί να υποβαθμίσει τα πάντα!

______________________________________________________________________________________________________

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ- 2,5 ΤΟΝΟΙ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ME E.COLI

ΚΙ ΟΜΩΣ,

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ «ΦΑΝΕ» ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Την πρώτη φορά που ο ΕΦΕΤ εντόπισε μολυσμένα κρέατα με τον φονικό e-coli σε σούπερ μάρκετ της γερμανικής αλυσίδας LIDL, στη Θεσσαλονίκη, έγινε… χαμός. Οι Γερμανοί, δυσαρεστήθηκαν τόσο πολύ από το γεγονός ότι ο ΕΦΕΤ έβγαλε ανακοίνωση για την συγκεκριμένη, μολυσμένη παρτίδα, που κινητοποίησαν μέχρι και την κυβέρνησή τους (η οποία, μέσω της πρεσβείας, φρόντισε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται η Ελλάδα στον Γερμανό επενδυτή). Οι πιέσεις ήταν τόσο σθεναρές από Έλληνες πολιτικούς -και, αν τολμάνε ας το διαψεύσουν- που ο τότε πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γ. Νυχάς, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Επωφελούμενη τότε

από τα όσα γίνονταν, η εταιρία, έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης, ενώ στο παρασκήνιο απαιτούσε να αποδεσμευτούν τα μολυσμένα προϊόντα και να μην καταστραφούν, αλλά να της επιστραφούν!

Τη θέση του προέδρου πήρε ο Γ. Μίχας. Και πολλοί (ανάμεσά τους κι εμείς, παραδεχόμαστε) πίστεψαν τότε ότι έγινε για να πέσουν οι τόνοι με τους Γερμανούς και να επιστραφούν τα μολυσμένα προϊόντα ώστε να σταματήσει η γκρίνια. Όμως, μόνο έτσι δεν έγινε.

Το αντίθετο: Ο Μίχας, με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση το «ξέκοψε», είπε ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΦΕΤ δεν γίνεται να αμφισβητηθούν (λογικό, αφού συμμετέχει το Γενικό Χημείο του Κράτους) και πως θα συνεχίσει τους ελέγχους.

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Λίγοι μήνες πέρασαν από τότε και, σήμερα, ο ΕΦΕΤ ξαναβρίσκει προϊόντα του LIDL, μολυσμένα με τον φονικό ιό e-Coli. Αλήθεια, οι Γερμανοί θα ξαναγκρινιάξουν; Θα ξαναπιέσουν για να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ή μήπως θα ξαναζητήσουν να μην κατασχεθούν τα επικίνδυνα προϊόντα; Μήπως θα ξαναβάλουν «φίλους» πολιτικούς να πιέσουν να διαγραφεί το πρόστιμο; Καλόμαθαν οι… Γερμανοί στα σύκα με τις μίζες και τα σκάνδαλα. Όμως, ίσως να μάθουν ότι δεν θα τους περνάει πάντα η λαμογιά…

Τα μολυσμένα

Τα μολυσμένα προϊόντα με το βακτήριο E.coli που ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ σε ελέγχους που πραγματοποίησε στη Βόρεια Ελλάδα, είναι κατεψυγμένα σουτζουκάκια .coli . Όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, σε παρτίδα κατεψυγμένου πικάντικου προϊόντος κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, που διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρία «LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε.» ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157 σε συσκευασίες 500g (2x250g) και σε κλειστή συσκευασία 1000g.

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε κατάσχεση ποσότητας 2.481 κιλών των παραπάνω προϊόντων, ενώ μετά από συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών αποφασίστηκε η καταστροφή των τροφίμων καθώς κρίθηκαν επιβλαβή για την υγεία

πηγη

______________________________________________________________________________________________________

«Βολές» κατά της Lidl

Κατά της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Lidl και της εταιρείας παραγωγής Marvest στρέφεται με δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ύστερα από την απόφαση του ΕΦΕΤ να διατάξει την καταστροφή κατεψυγμένων προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο E.coli 0517.

Κατά της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Lidl και της εταιρείας παραγωγής Marvest στρέφεται με δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ύστερα από την απόφαση του ΕΦΕΤ να διατάξει την καταστροφή κατεψυγμένων προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο E.coli 0517.

Ο κ. Χουντής, αφού επικαλείται τη δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα καταναλωτή και υγείας, κ. Ντάλι, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το συγκεκριμένο βακτήριο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη επιδημία στη χώρα, επισημαίνει ότι οι δύο εταιρείες «είναι εκτεθειμένες απέναντι στους Ελληνες καταναλωτές».

Οπως τονίζει «όχι μόνο παρήγαγαν και διακινούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνα προϊόντα, αλλά προσπάθησαν να »πείσουν» (με σχετικό δελτίο τύπου της Lidl στις 6/7/11), ακόμα και μετά τους ελέγχους και την αποκάλυψη του ΕΦΕΤ, ότι στα συγκεκριμένα προϊόντα δεν ανιχνεύθηκε το E.Coli 0157 και ότι ?δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών»»

www.ethnos.gr

_____________________________________________________________________________________________________