Ναι «επί της αρχής»,για την παιδεία

Ικανοποίησε η Διαμαντόπουλου, τις δυο βασικές προϋποθέσεις,που έθεσε η ΝΔ, (αναφέρονται πιο κάτω στο άρθρο)και για πρώτη φορά μετα το 1984, τα δυο μεγάλα κόμματα συμφωνούν στα βασικά σημεία τουλάχιστον (επί της αρχής), στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στην παιδεία!


Τις δύο βασικές προϋποθέσεις για να συναινέσει η Νέα Δημοκρατία και να ψηφίσει το νόμο – πλαίσιο για την Παιδεία έθεσε τόσο στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στην υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν μαζί του.

Ο κ. Παπανδρέου και η κ. Διαμαντοπούλου κάλεσαν τον κ. Σαμαρά ζητώντας τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στο νομοσχέδιο σχετικώς με τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsbomb.gr, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε στον πρωθυπουργό και στην κ. Διαμαντοπούλου ότι για να στηρίξει το νομοσχέδιο, θέτει τις εξής προϋποθέσεις:

Αφ΄ενός την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και

Αφ’ ετέρου οι πρυτανικές Αρχές να εκλέγονται από την Πανεπιστημιακή κοινότητα μετά τη σχετική πρόταση του Συμβουλίου της κοινότητας

πηγη