1300 νεκροί στη Λιβύη!Παραδόθηκε η Προεδρική Φρουρά,συνελήφθη ο γιος Καντάφι!

 Χίλιοι τρακόσιοι νεκροί, μέσα σε μόλις ένα 24 ώρο, είναι ο βαρύς απολογισμός του πολέμου που μαίνεται στη Λιβύη, ενώ σήμερα η προεδρική φρουρά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι παραδόθηκε στους αντικαθεστωτικούς, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, επικαλούμενο το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των λίβυων αντικαθεστωτικών.Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε πως ο Σείφ αλ – Ισλάμ, ο ένας εκ των γιών του Καντάφι, συννελήφθη. Την επιβεβαίωση έκανε με μηνυμά του, ο πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβούλιου, Μουσταφά Αμπελτζαλίλ.«Βρίσκεται υπό ενισχυμένης φρουράς, καθώς αναμένεται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη» επεσήμανε ο Μουσταφά Αμπελτζαλίλ, σε συνέντευξη που έδωσε από τη Βεγγάζη, και το τηλεοπτιό δίκτυο Κατάρ Αλ – Τζαζίρα, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στα ανατολικά της Λιβύης.

Η προεδρική φρουρά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι παραδόθηκε στους αντικαθεστωτικούς, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, επικαλούμενο το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των λίβυων αντικαθεστωτικών.

Και το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι οι στρατιώτες που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Λίβυου ηγέτη κατέθεσαν τα όπλα.

Ο Λίβυος ηγέτης δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να διαπραγματευτεί την αποχώρησή του από την εξουσία και κινδυνεύει να σκοτωθεί, δήλωσε χθες ο πρώην δεύτερος στην ιεραρχία του λιβυκού καθεστώτος Αμπντελσαλάμ Τζαλούντ, ενώ ο Μουάμαρ Καντάφι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα παραδοθεί και θα παραμείνει στην Τρίπολη μέχρι τέλος και θα βγει «νικητής» από τη μάχη στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Τζαλούντ, ο οποίος διέφυγε την Παρασκευή από την Τρίπολη και τάχθηκε στο πλευρό των Λίβυων αντικαθεστωτικών, ο Καντάφι «δεν έχει κανένα μέσο για να εγκαταλείψει την Τρίπολη. Όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι. Μπορεί να φύγει μόνον βάσει μιας διεθνούς συμφωνίας και πιστεύω ότι αυτή η πόρτα έχει κλείσει».

«Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για τον Καντάφι να παραδοθεί και δεν είναι σαν τον Χίτλερ να έχει το θάρρος να αυτοκτονήσει. Δεν πιστεύω σε μια εξέλιξη της κατάστασης στην Τρίπολη που θα του επιτρέψει να επιζήσει», προσέθεσε στις δηλώσεις που έκανε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TG3.

 Νωρίτερα χθες σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε ότι δεν θα παραδοθεί και θα εξέλθει «νικητής» από τη μάχη στην Τρίπολη.

 Επρόκειτο για το δεύτερο μήνυμά του σε λιγότερο από 24 ώρες.«Δεν θα παραδοθούμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε την Τρίπολη στις δυνάμεις κατοχής και στους πράκτορές τους. Είμαι μαζί σας στη μάχη αυτή», δήλωνε ο Λίβυος ηγέτης και προσέθετε: «Δεν θα παραδοθούμε ποτέ και χάρη στο Θεό θα εξέλθουμε νικητές».

Ο Καντάφι καλούσε εξάλλου τους υποστηρικτές του να «προελάσουν στην Τατζούρα κατά δεκάδες χιλιάδες για να απωθήσουν τους πράκτορες των αποικιοκρατών».

«Φοβάμαι ότι αν τους αφήσετε θα καταστρέψουν την Τρίπολη», σημείωνε και προσέθετε ότι θα παρείχε όπλα στους υποστηρικτές του για να απωθήσουν τους αντικαθεστωτικούς

πηγη