Στον «αέρα» η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας

Με μπαράζ προσφυγών στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ξεκίνησε η εβδομάδα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν. Ο Ηρακλής κατέθεσε προσφυγή κατά της ποινής υποβιβασμού για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ Λάρισα και Πανσερραϊκός κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης της απόφασης μη υποβιβασμού Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου για τα στημένα. Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα συνεδριάσει την Πέμπτη και αν οι τρεις ή κάποιοι εξ αυτών δικαιωθούν, τότε θα αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο. Απόφαση αναβολής της πρεμιέρας, ωστόσο, δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες να ληφθεί και νωρίτερα.

Αν ο Ηρακλής δικαιωθεί, τότε θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα, με τον Αστέρα Τρίπολης να υποβιβάζεται. Αν πάλι το Διαιτητικό Δικαστήριο απορρίψει την αίτηση του, τότε ο «γηραιός» είναι αποφασισμένος να προσφύγει ακόμα και στα πολιτικά δικαστήρια, όπως προηγουμένως έκανε ο ΟΦΗ και τελικά πήρε μέρος στα πλέι οφ ανόδου και την πρώτη θέση που οδηγούσε στη Σούπερ Λίγκα.

Η περίπτωση της Λάρισας και του Πανσερραϊκού είναι διαφορετική. Η προσφυγή τους αφορά την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ που κράτησε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στη Σούπερ Λίγκα, έστω και με μεγάλη βαθμολογική ποινή (10 και 8 βαθμών αντίστοιχα). Αν το Διαιτητικό Δικαστήριο κάνει δεκτές τις αιτήσεις αναίρεσης, τότε η υπόθεση Βόλου και Καβάλας θα επιστρέψει στη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και θα εκδικαστεί εκ νέου.

Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα βρίσκεται πλέον στον “αέρα” όχι μόνο ενόψει της απόφασης της Πέμπτης από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Αναμένεται την Τρίτη και η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που πιθανόν να αποβάλλει μια ή και περισσότερες ομάδες από το πρωτάθλημα επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σ’ αυτό. Όπως έχει ήδη αποφανθεί η ΕΕΑ, στο “κόκκινο” βρίσκονται ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ που θα πρέπει να περάσουν αύριο τον σκόπελο, έχοντας διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες στον φάκελό τους.

Την Τρίτη εξάλλου η Σούπερ Λίγκα έχει προγραμματίσει τόσο συνεδρίαση Δ.Σ. , όσο και έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Λίγκας, ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης. Δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση αναβολής της πρεμιέρας και πριν την Πέμπτη (από την ΕΠΟ), αν και το επικρατέστερο σενάριο είναι να περιμένουν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ

πηγη