Θέλουν…κότσια τα «υπερόπλα» και δεν υπάρχουν

Ούτε επιστήμονες είμαστε,ούτε «στρατηγοί»! Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία αν είναι δυνατόν έγγραφα που στηρίζουν τα ρεπορτάζ που κάνουμε. Το λέμε αυτό για να αναφερθούμε στις δύο περιπτώσεις σημαντικών ερευνητικών αμυντικών προγραμμάτων που έγιναν από Έλληνες και που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Το ένα από το Onalert και το δεύτερο από τη Real News. Το πρώτο ελληνικό σύστημα «τύφλωνε» μαχητικά αεροσκάφη του αντιπάλου,το δεύτερο,ένα σύμπλεγμα ραντάρ, εγγυάται ότι μπορεί να εντοπίζει οτιδήποτε κινείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο,χωρίς να γίνεται αντιληπτό.

Κοινά σημεία των δύο; Έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό απο τις στρατιωτικές ηγεσίες που κλήθηκαν να τα κρίνουν. Το πρώτο είχε χρακτηριστεί ως «το σημαντικότερο ερευνητικό πρόγραμμα της ΠΑ» και η δοκιμές που έγιναν επιβεβαίωναν την προοπτική επιτυχίας του.Το δεύτερο ακόμη παίρνει ομόφωνες αποφάσεις από όλα τα αρμόδια όργανα που περνά ,αλλά όλο κάπου …κολλάει! Πού;

Μην το ψάχνουμε και το κουράζουμε.Πολύ απλά δεν υπάρχουν …κότσια. Αυτή είναι όλη η ουσία.Μπορεί διάφοροι να επικαλούνται διάφορα εντός και εκτός ΥΕΘΑ, για υψηλά κόστη ή για υπερβολικές προσδοκίες και άλλα σχετικά. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να σταθεί ικανό να σταματήσει κάποιο πρόγραμμα που θα είχε έστω και μία ελπίδα να προχωρήσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική αποφασιστικότητα και τόλμη.Αλλά στην Ελλάδα σήμερα που να βρεθεί.

πηγη