Η απάντηση Μιχελάκη στον Θ.Πάγκαλο

«Χαιρόμαστε που ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,

έστω και με καθυστέρηση, απαντά στα ερωτήματα που του

θέσαμε για τη διόγκωση του Δημόσιου Τομέα.

Χαιρόμαστε, επίσης, που ο κ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις μας και ομολογεί

τις πρακτικές ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αντί ουσιαστικών εξηγήσεων, όμως, ζητά να του απαντήσουμε εμείς για όσα οφείλει να κάνει ο ίδιος. Φαίνεται, μάλιστα, ότι αγνοεί τι κάνει ο πρώτος αντιπρόεδρος. Διότι η εννεάμηνη παράταση στην κατάργηση ορισμένων φορέων από εκείνους που δημοσιοποίησε δεν είναι δικό μας εφεύρημα, αλλά απόφαση που περιέχεται σε τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Έχει, ταυτόχρονα, το πολιτικό θράσος ο κ. Πάγκαλος να ρωτά «ποια προβλήματα δημιουργεί καθεμιά από τις πρόσθετες υπηρεσιακές μονάδες και ποια επιβάρυνση προκαλεί στον Προϋπολογισμό;».

Πρώτ’ απ’ όλα, δώσαμε – για τις περισσότερες περιπτώσεις- πλήρη στοιχεία για το πρόσθετο κόστος.

Δεν λέει, όμως, πώς γίνεται, από τη μια, να καταργούν οργανισμούς και να προετοιμάζουν απολύσεις και από την άλλη, να δημιουργούν νέους φορείς και να προχωρούν σε προσλήψεις!

Προσπαθεί, βέβαια, να δικαιολογήσει τις νέες προσλήψεις, αναφερόμενος σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Δεν λέει, όμως, τίποτε – για παράδειγμα – για την απόφαση πρόσληψης 100 υπαλλήλων στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Και, βέβαια, δεν λέει, γιατί η Κυβέρνηση προτιμά να κάνει ταυτόχρονα προσλήψεις και απολύσεις, αντί για μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού, είτε για μαζικές, είτε για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Μπορεί, βέβαια, ο κ. Πάγκαλος να κομπάζει για το «μεγάλο»- όπως λέει- «έργο της κυβέρνησης». Τα αποτελέσματα, όμως, τα ξέρουν καλά, γιατί τα υφίστανται καθημερινά όλοι οι Έλληνες, μέσα από τις αλλεπάλληλες περικοπές και φορολογικές επιδρομές, τα λουκέτα, την ανεργία και την ύφεση.

Δεν λέει, επίσης, τίποτε για το γεγονός ότι, ενώ πριν ένα χρόνο, εξήγγειλε την κατάργηση μιας σειράς φορέων του Δημοσίου, επανήλθε μόλις πρόσφατα, για να δώσει άλλον κατάλογο καταργούμενων οργανισμών ανάμεσα στους οποίους και πολλοί από εκείνους που υποτίθεται ότι θα καταργούνταν πέρυσι.

Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις που εξαπολύει ο – γνωστός για τη ροπή του – κ. Πάγκαλος.

Όσον αφορά στο θέμα των διακοπών, σίγουρα θα ήταν καλύτερα για τον Τόπο, εάν ο ίδιος βρισκόταν μόνιμα σε διακοπές. Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει για να κερδίσει και ο ίδιος και ο Τόπος».

Δελτιο τύπου