Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΠΑΣΟΚ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Για μείζον πολιτικό θέμα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή…του

ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης,

αναφερόμενος στην υπόθεση του Στ.Κουτμερίδη που φέρεται να έχει

προβεί σε σύσταση

Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.


 – ένας τέτοιος μηχανισμός έχει στηθεί στο πολιτικό γραφείο του

βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, από στενό του συνεργάτη του.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για την απόκρυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, στενός συνεργάτης του οποίου είχε στήσει μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Αυτό το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, το οποίο έχει καταγγείλει ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο κ. Κουτμερίδης, οι κομματικοί εγκάθετοι, που διευθύνουν την ΕΡΤ, το απέκρυψαν από τα Δελτία Ειδήσεων, δίνοντας εντολή να μην παίξει το ρεπορτάζ αυτό.

Ρωτούμε τον κ. Μόσιαλο:

Η λογοκρισία αυτή, έχει την έγκρισή του;

Αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει;».

«Η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, προκαλεί οργή στην κοινωνία και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο προκλητική, καθώς -όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”- ένας τέτοιος μηχανισμός έχει στηθεί στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, από στενό του συνεργάτη του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να απαντήσει άμεσα:

– Η εταιρεία του κ. Κουτμερίδη είναι η μοναδική που έχει στηθεί από βουλευτή, συνεργάτη ή συγγενή βουλευτή, ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ;

– Είναι τυχαίο πως τέτοιες “πράσινες” εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την

εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών;

– Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες – μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη του κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων;

Μάλιστα το ερώτημα αυτό έχει τεθεί στη Βουλή, εδώ και ημέρες, μετά από παρέμβαση των βουλευτών της

Νέας Δημοκρατίας Κ. Τασούλα και Μ. Χαρακόπουλου. Ερώτημα που μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητο.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες».

ΠΗΓΗ