ΗΠΑ: Ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο για το έλλειμμα

ΗΠΑ ώρα Ελλάδος 1:30 (ξημερώματα)

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., με 218 ψήφους υπέρ έναντι 210 κατά, ενέκρινε λίγο μετά τις 01:30 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ένα νομοσχέδιο το οποίο είχε καταθέσει προς ψήφιση το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ως την καλύτερη δυνατή λύση για τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος.

Ειδικότερα, η πρόταση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner παρέχει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση, κατά 900 δισ. δολάρια, του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, προβλέποντας όμως μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης περικοπές δαπανών που ανέρχονται σε 917 δισ. δολάρια μέσα σε μια δεκαετία, θα πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία, γεγονός πολύ απίθανο λόγω των μεγάλων αντιδράσεων σχετικά με το περιεχόμενό του από την πλευρά των Δημοκρατικών.

Οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν το συγκεκριμένο Σώμα έχουν δεσμευτεί ότι θα το απορρίψουν, τοποθετούμενοι υπέρ ενός πιο μακροπρόθεσμου σχεδίου αύξησης του ορίου του χρέους στα 2,5 τρισ. δολάρια, το οποίο προβλέπει παράλληλα περικοπές που ανέρχονται σε περίπου 2,2 τρισ. δολάρια. πηγη

____________________________

Μόλις πριν λίγες ώρες , ο Πρόεδρος Ομπαμα με έκδηλη την ανησυχία του  ανησυχία προειδοποιούσε..

___________________________________________________

«Σχεδόν εκτός  χρόνου» για την αντιμετώπιση του χρέους,

εξηγεί ο Πρόεδρος Ομπάμα

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες οτι ήταν «σχεδόν εκτος των χρονικων οριων», για να καταλήξουν  σε μία συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου όριου, για το  χρέους της χώρας, επιμένοντας ότι ένας συμβιβασμός θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί .

πηγη: