Στις 11 το πρωί η συνάντηση Ραγκουση με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί .

ΝΔ: «Να βάλει τέλος ο Ραγκούσης στο χάος που δημιούργησε»

 

 

 

Ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

 

Θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Υποδομών στις 10.00 με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί θα προσέλθουν στη

συνάντηση με τις δικές τους προτάσεις.

Σημειώνεται ότι την επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει την ερχόμενη Τρίτη ο Γιάννης Ραγκούσης για την υπόθεση των ταξί. Η ενημέρωση θα γίνει μετά από αίτημα των Βουλευτών Θεόδωρου Καράογλου από τη ΝΔ και Μάκη Βορίδη από το ΛΑΟΣ την οποία αποδέχτηκε ομόφωνα η επιτροπή.

 

ΝΔ: «Να βάλει τέλος ο Ραγκούσης στο χάος που δημιούργησε»

«Να αφήσει κατά μέρος τη βεντέτα με τον προκάτοχο του» στο θέμα των ταξί καλεί τον υπουργό Υποδομών ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Ο κ. Ραγκούσης οφείλει αύριο να βάλει τέλος στο χάος που ο ίδιος δημιούργησε. Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί να αφήσει κατά μέρος τη βεντέτα με τον προκάτοχό του και να προσέλθει σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος, με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέση που του υποδεικνύουν ακόμα και συνάδελφοί του μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στο θέμα, ενώ καταδίκασε τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Δεκάδες δικογραφίες για τις κινητοποιήσεις

Στοιχεία για τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί πανελλαδικά κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, στο χρονικό διάστημα από 18 Ιουλίου έως την Τετάρτη 27 Ιουλίου έχουν σχηματισθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, 82 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα.

Από τις δικογραφίες αυτές, οι 35 έχουν υποβληθεί στον εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα.

Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Επεισόδια το πρωί στο λιμάνι

Τα ξημερώματα εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν έξω από την ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα θέλησε να εμποδίσει την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι.

Η αστυνομία επενέβη και τους απώθησε από την πύλη 12 στα γύρω στενά.

 

Λίγη ώρα αργότερα ομάδα αυτοκινητιστών προξένησε υλικές ζημιές

στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν δύο οικονομικές εφορίες.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν συναδελφοί τους και στην Θεσσαλονίκη. Περίπου 250 αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία και πέρασαν από τα βουλευτικά γραφεία για να επιδόσουν επιστολές. 

«Κάθετι που κάνουμε έχει επιπτώσεις σε μια οικονομία που πονάει πολύ» επεσήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στη ΝΕΤ. Όπως είπε: «Έγινε σαφές από υπουργό ότι θα κατατεθεί πλαίσιο για να γίνει συζήτηση».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση» σημείωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Αυτό που επιχειρείται είναι το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Ο αρμόδιος υπουργός έχει κάθε διάθεση να συζητήσει. Δεν θέλουμε πιο καθαρά, πιο καινούργια, οικολογικά ταξί; Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν θα συνεχίσει να κρατά σε ομηρία τον τουρισμό».

πηγη