Νέα Δημοκρατία: «:Ο Τουρισμός είναι πρώτη προτεραιότητα»

 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα,

συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΤΕ.

 

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

 

Μετά τη συνάντηση η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης κα Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε, σήμερα, μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Μας ενημέρωσαν αναλυτικά για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Τουρισμός, όπως είναι η ατελής άρση του καμποτάζ και η αδυναμία ανάπτυξης της κρουαζιέρας, το διαρκές κλίμα αβεβαιότητας με τις κυβερνητικές παλινωδίες στο ΦΠΑ, το μείζων πρόβλημα της γραφειοκρατίας, η διαρκής υποβάθμιση της πρωτεύουσας και η κακή εικόνα που προβάλλεται στο εξωτερικό από τις συνεχείς διαδηλώσεις και τις πράξεις βίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και οι επιπτώσεις που υφίσταται ο τουριστικός κόσμος, από την απεργία των «ταξί». Από την πλευρά μας τονίσαμε τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση με τη στάση αδιαφορίας που κρατάει, θεωρώντας τον Ελληνικό τουρισμό παράπλευρη απώλεια μιας αδιέξοδης σύγκρουσης που η ίδια επέλεξε να ξεκινήσει στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, υπογραμμίσαμε τις γενικότερες κυβερνητικές παλινωδίες και την έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής. Επαναλάβαμε ότι, για τη Νέα Δημοκρατία, ο Τουρισμός είναι πρώτη προτεραιότητα. Είναι το βασικό όχημα της χώρας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

Στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν με την επανίδρυση του Υπουργείου Τουρισμού, με επίλυση θεμάτων συναρμοδιοτήτων από το γραφείο του Πρωθυπουργού, τη μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του Τουριστικού πακέτου, την πλήρη άρση του καμποτάζ και την άμεση επένδυση σε υποδομές που εξυπηρετούν την ανάπτυξη ειδικών μορφών».(ΝΔ)