Απο την Ρουάντα και το Καμερούν οι ΔΡΑΣΤΕΣ

 

Πλαστά χαρτονομίσματα 1,15 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν στο Γαλάτσι

Πλαστά χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 1,15 εκατ. ευρώ εντόπισαν αστυνομικοί αφού έθεσαν υπό κράτηση δύο άτομα που είχαν επάνω τους από ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ο καθένας.

Οι δύο συλληφθέντες, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι που είχε μετατραπεί σε εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων ευρώ αλλά και δολαρίων.

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, συνολικής αξίας 1.155.190 ευρώ. Βρέθηκαν επίσης και πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 100 δολαρίων συνολικής αξίας 40.000 δολαρίων. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επιπλέον 11 εκτυπωτές με πλήρη εξοπλισμό, πλήθος ισομετρικών χαρτιών τεμαχισμένων σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, οκτώ γυάλινα φιαλίδια με υδατικά διαλύματα και σκόνη, που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία χαρτονομισμάτων, οκτώ λεπίδες και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, δύο 27χρονοι αλλοδαποί από τη Ρουάντα και το Καμερούν, θα οδηγηθούν το Σάββατο στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για παραχάραξη κατά συναυτουργία και κατά συρροή από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα. 

πηγη